Sök på turistmål.se:
 

Räntemåla Gård

 Djurparker  |   Ronneby, Blekinges län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

På Räntemåla träffar du bland anat älgtjuren Gustav (känd för sin svaghet för bananer) och den silverfärgade älgen Eli. Silverfärgade kalvar är ovanligt, normalt föds älgkalvarna ljusbruna. Genen med silverfärgen kommer från Gusta som kom till Räntemåla för några år sedan.

Historien om älgarna på Räntemåla Gård börjar 1996, när den övergivna älgkalven Hälga hittades i en hästhage i Blekinge och så småningom fann sitt hem på Räntemåla Gård. Sedan dess har Räntemålas älgpark växt med snabba steg, många älgar har fötts på gården eller har flyttat till Räntemåla från andra delar av skandinavien. Några har lämnat jordelivet och en har både rymt från hägnet och kommit tillbaka - mitt under älgjakten! Idag finns många älgar på Räntemåla Gård. Men de är inte ensamma. Hägnen delar de med ett stort bestånd av dov- och kronhjort.

Älgarna på Räntemåla Gård är mycket tama och mycket sällskapliga och äter gärna äpple och bröd ur handen på besökarna. Älgen Gustav äter helst bananer om han får välja själv. 2009 fick älgfamiljen en speciell tillökning. Då föddes nämligen två tvillingkalvar, varav den ena hade en mycket ovanlig silveraktig päls! Efter en tävling i pressen döptes den silverfärgade kalven till Silva.

Den 13 februari 2011 sövdes den riksbekante älgkalven Fabbe/Fabiola ner och flyttades till Räntemåla Gård, där hon idag trivs bra i sällskap av alla de andra älgarna på gården. Älgkalven Fabbe hade sedan november 2009 irrat omkring i samhället Rödeby. Förmodligen blev hennes mor påkörd i en bilolycka och Fabbe har sedan dess tamt och ogenerat sökt sällskap bland befolkningen i Rödeby. Efter en lång process där Fabbe länge hotades av avlivning och tusentals människor engagerat sig på Facebook blev det i februari klart att Fabbe fick flytta till Räntemåla Gård.

Öppettider

15 juni -15 augusti 2014 kl 16.00. Insläpp ca 15.45

Priser

Entré: Vuxna 80 kr, barn 40 kr
Viltboden är öppen med försäljning av viltprodukter, souvenirer och glass

Vägbeskrivning

Räntemåla hittar du i vackra Blekinge, se på vår karta vart vi finns. Om du inte hittar så slå oss en signal.

 

Kategorisering

 

Funktioner