Sök på turistmål.se:
 

Bockebodagårdens Bed & Breakfast

 Bed and Breakfast, Bo på lantgård  |   Kristianstad, Skånes län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkommen till Bockebodagården!
Här lever vi nära naturen på alla sätt!

På den vackra Nävlingeåsen, i ett av Kristianstad kommuns naturströvområden, ligger Bockebodagården. Här öppnar vi dörrarna för er som vill bo i Drängastugan, mitt i skogen, och ändå ha nära till staden. Vi finns cirka 2 mil från Kristianstad och 2 mil från Hässleholm, med affärer och nöjen i båda städerna.Utanför husknutarna finns oändligt med promenadvägar, stigar och skogsvägar. Några av dem är även belysta för kvällspromenader. Snörika vintrar finns färdiga skidspår och för sommaraktiviteter är det nära till golfbana, fiskevatten och bad.För dig som vill uppleva naturen tillsammans med din häst, eller bara är på genomresa, erbjuder vi även Bed & Box, så att både du och hästen får bo lika bra!


Ekologiskt

I möjligaste mån vill vi värna om vår natur och vår miljö, därför försöker vi ha så mycket ekologiska produkter som möjligt. I vår mat har vi så mycket närodlat vi kan.


Ekologiskt och närodlat!

På gården har vi stora möjligheter att odla egna grönsaker, rotfrukter, frukt och bär. Allt odlas på naturens villkor, utan gifter och konstgödning. Denna möjlighet värdesätter vi högt och vår verksamhet får ta del av detta. När våra egna odlingar inte räcker till längre handlar vi våra varor lokalt och ekologiskt.Mjölet i vårt lantbröd – odlas lokalt och mals i Skepparslövs kvarn.Blåbär, hallon – plockas i Bockebodaskogen eller i dess närhet.Honung – produceras av våra egna bin. Våra bin ”drar” mycket på skogslind, skogshallon och olika örter. Honung finns till försäljning på gården.Mjölk - Hedvig, vår jerseyko, ger oss egen mjölk som vi gör olika ostar och ostkakor av.Lammkött, skinn - fåren på gården hjälper hästarna och korna att hålla vårt landskap öppet. På vårarna får vi fina lamm som ger oss ett fantastiskt lammkött på hösten, vår rökta lammkorv är en delikatess. Lammskinnen bereds på Tranås skinnberederi och kommer tillbaka nästkommande vår.Dags att beställa lammkött, 100 kr kilot. Svenskt lammkött som är ekologiskt, slaktas på gårdsslakteri helt enligt livsmedelsverkets rekommendationer. Levereras styckat efter önskemål.

Intresserad av lammkött? Välkommen att ringa - 0733 42 34 63

Gårdscafé och catering

Bockebodagården har på söndagar ett gårdscafé 10-16.Vad som erbjuds på menyn beror på säsong och tillgång på egna, lokala och ekologiska produkter.Vårt gårdscafé erbjuder alltid något matigt, lantbrödsmacka med mjöl från Skepparslövs kvarn är numera en standard.Den lilla söta kakan inspireras av frukt, bär, årstid och fantasi.Caféet tar emot bokningar av sällskap som vill komma på andra tider än söndagar. Det kan gälla olika högtidsdagar, sammankomster eller möten. Meny efter önskemål.Bockebodagården erbjuder catering för den som önskar det.


Bekvämt och bra boende!
Drängastugan på Bockebodagården

I Drängastugan bor ni i en historisk miljö som tidigare tjänat som tjänstebostad åt de anställda på gården. Liksom övriga byggnader på gården är den mycket gammal.I stugan finns sängplatser för upp till 5 personer. Husdjur är också välkomna!För övrigt är Drängastugan tidsenligt renoverad och utrustad med trådlöst bredband, badrum och kök. TV kan ställas in om ni så önskar. Den gamla sättugnen ger en behaglig värme under kalla vinterdagar.

Öppettider

Se hemsida

Priser

Se hemsida

Vägbeskrivning

Besöksadress

Bockebodavägen 474-7

291 92 Kristianstad
GPS
56.03033,13.99015

 

Kategorisering

 

Funktioner