Sök på turistmål.se:
 

Åre Sleddog Adventures

 Vinteräventyr, Vattenäventyr  |   Åre, Jämtlands län

pris från 300 kr per person

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Åre sleddog adventures startades 1984 och är därmed det äldsta inom branschen här i Åredalen. Kenneln består av ett 50 tal vältränade Alaskan Huskies som förutom sina ´dagliga jobb´ inom turistbranschen även tävlar ibland på långdistans tävlingar i Sverige och Norge.

Dagsturer med hundspann

Följ med på ett äventyr utöver det vanliga. Det krävs inga speciella förkunskaper för att delta, passar lika bra för hela familjen.
Lunch/fika kan vi ordna i vår träkåta.

Flerdagarsturer med hundspann

Kör ditt eget hundspann i Jämtlandsfjällen.
Upplev fjällvärlden på ett annorlunda, naturnära och spännande sätt.
Du färdas genom tyst och orörd natur och över de vita vidderna har du möjlighet att se ren, fjällräv, lo och järv. När mörkret fallit har vi chansen att se norrsken.

Du lär dig att köra ett hundspann med 4-5 Alaskan Huskies. Turerna går i både skogsteräng och på kalfjället. Dagsetapperna varierar mellan 15 km - 40 km.
Turerna startar från Vålådalen och vi kör mellan STF´s stugor och övernattar där eller i tält.

Vildmarksäventyr för barn och vuxna

Vandra med en hundkompis som bär packningen.
Våra sommaraktiviteter är mycket populära för barnfamiljer som vill ha en riktig naturupplevelse tillsammans. Att få gå med en egen hund, stor eller liten, gör turen till en upplevelse för både barn och vuxna. Halvvägs fikar vi eller äter en lätt lunch, eldar, grillar korv och dricker kaffe, kokad över öppen eld. Om du har egen hund, som du vill lära att bära klövjeväska, kan vi lägga upp turen som en kurs.

Forsränning
dogpaw.gif Forsränning i Tångböleströmmarna
En fin dagstur på Indalsälven som är relativt lång. Turen börjar i Ånnsjön, 3 mil väster om Åre by och fortsätter till Tångböle. Vi kommer att passera tre stycken forsar. De två första är relativt lätta, medan den sista ´Tångböle rakan´ är något svårare. Ungefär halvvägs gör vi ett strandhuggg för en fikapaus med kaffe. Om förhållande tillåter finns utmärkta möjligheter till ´lek i forsen´ eller med andra ord: surfing och forssimning. Total tid ca 5 tim.

Lätt forsränning på Norängesströmmarna
På högvatten är det här en kanonfin tur! Vi börjar nedanför Sveriges mäktigaste vattenfall, Tännforsen. Med den oerhört storslagna inramningen i bakhuvudet fortsätter vi sedan nedför Norängesströmmarna, som är belägna något nordväst om Duved. Efter en fikapaus på den gröna grässlänten vid Staa bron kör vi sista sträckan genom Millesforsen och övar forssimning för dem som vill!

Dagstur Vålån
En tur för dem som söker lite större utmaning. En av de mest tekninskt avancerade forsarna i Sverige. God fysisk kondition en förutsättning.

Forsränning på Dammån
Dammån är en mycket fin fors både för forspaddling och forsränning. Tekniskt sett är den ganska lätt men forsar oavbrutet (inga sel eller slätvatten). Eftersom Dammån är mer vattenberoende än många andra forsar, så kör vi oftast här under försommaren och / eller efter kraftiga regnskurar. Turens höjdpunkt är den så kallade ´Hallbrännan´ ungefär halvvägs. Total tid ca 4,5 tim.

Forsränning på Ocke och Mattmar strömmarna
Nedanför Mattmar i ligger två mycket fina forsar med roliga ´lekställen´. Medan Ocke strömmen mest bjuder på fina surfvågor, så bjuder Mattmar strömmen på ett stort antal fina valsar. Eftersom dessa forsar är korta så kör vi båda två!

Riverboard 3-4 tim
Forsimning med bräda, simfenor och knäskydd.

Priser

För prisinformation se hemsidan.

Vägbeskrivning

140 Grimsta
830 10 Undersåker

 

Kategorisering

 

Funktioner