Sök på turistmål.se:
 

Guide Natura

 Stugor, Kanot och kajak  |   Piteå, Norrbottens län

pris från 300 kr per person

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

För mer information angående kajaker se hemsidan!


STUGOR
Du kliver ut genom stugdörren och bländas av det starka och värmande morgonljuset. Havet ligger spegelblankt framför dig skimrandes i ljusblått och turkost, och i starkt kontrast till gårdagens oroliga hav och kraftiga kulingvindar.


Du slås av skärgårdens kontraster, från dag till dag, och årstid till årstid. För dryga tre månader sedan stod du på samma plats och och likaså bländades, men då av den värmande vårsolen som reflekterades i den meterdjupa snön och det frusna havet. Den ljusa vårvintern är nu förvandlad till den ljusa sommaren, i stark kontrast till den mörka sommaren, den färglada hösten och den mörka vintern.

Du hör plöstligt ett plaskande inifrån viken och ser en älgko med kalv långsamt vandra utmed stranden på jakt efter delikata vattenväxter ombekymrade av din närvaro. I bakgrunden hör du de ekande fanfarerna från tranparets ömsesidiga hälsningar uppifrån myren på ön. De vackert ekande tranropen blandas med det dova kuttrandet från en ensam orre som ännu inte gett upp sitt vårspel uppifrån en björktopp bakom stugan. Du njuter av dessa vildmarksljud när även en rödstjärt stämmer upp sin vemodiga sång från sitt revir runt stugan.

Du sätter dig ned på stugtrappan för att njuta av den andäktiga morgonstunden innan barnen vaknar. Du hinner sitta en stund försjunken i detta skärgårdslandskap där havet möter den norrländska storskogen innan de första ljuden inifrån stugan avslöjar att morgonens magi är över.

Tjutandes och skojandes kommer barnen utrusande från sängkammaren och ropar ´mamma, mamma, vad ska vi göra i dag?´ Du sitter lugnt kvar och funderar på om ni ska ta en morgontur med roddbåten ut på det lugna havet, eller göra en skogshajk längs leden genom ön eller bara ligga på båtbryggan och spana in de lekande spiggarna och abborrestimmen. Under tiden överöses du av barnens förslag att bada, grilla korv, fiska, fånga grodor, titta på sälarna....

Öppettider

Se hemsida för mer information.

Priser

Se hemsida för mer information.

Vägbeskrivning

Renö Hamn

 

Kategorisering

 

Funktioner