Sök på turistmål.se:
 

Smålandet Markaryds Älgsafari

 Djurparker, Äventyr övrigt  |   Markaryd, Kronobergs län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkommen till Smålandet!

Här kör du in med din egen bil eller åker tåg in till ett stort älghägn och en bisondal. Längs en 3 km slingrande skogsväg får du uppleva skogens konung och de amerikanska bestarna på mycket nära håll!

Smålandets Gård har anor från 1700-talet, med en naturskön omgivning. Här kan du njuta av en nygräddad våffla eller varför inte smaka en älgkorv eller något annat från Caféet, medan barnen leker med gårdens getter.

Om älgparken

År 2004 öppnades älgparken upp för första gången, sedan dess har besökarantalet och intresset för älgparken ökat stadigt. Älgparken är unik och är den enda i sverige som är byggd så att man ska kunna uppleva älgen nära i sin naturliga miljö med sin egen bil.

Älgen är ett flyktdjur och blir lätt stressad av sådant som kan uppfattas som varg eller björn vilka är deras naturliga fiender, därför har vi valt att skapa en lugn miljö i älgparken för älgarna utan vandrande besökare som lätt uppfattas som rovdjur. Våra älgar är vana vid bilar och tycker mycket om tåget som går in i älgparken med jämna mellanrum under sommaren.

Detta kan bero på att man som besökare får en kvist med sig innan avfärden mot älgparken. Välkommen till en unik älgpark.

Öppettider

Se hemsida för mer information.

Priser

Se hemsida för mer information.

Vägbeskrivning

Misterhult 2032
28591 Markaryd

 

Kategorisering

 

Funktioner