Sök på turistmål.se:
 

Astrid Lindgrens Värld

 Nöjen och nöjesfält, Äventyr övrigt, Stugor, Campingplatser  |   Vimmerby, Kalmars län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Astrid Lindgrens Värld - Här blir sagor verklighet!

Astrid Lindgrens Värld är en sagolik plats för både stora och små. Alla som har vuxit upp med Astrid Lindgrens berättelser kan känna igen sig i de olika miljöerna runtom i parken. Och här finns många tillfällen att låta sig dras med in i berättelserna. Astrid Lindgrens Värld är Sveriges största utomhusteater med många spelplatser där det dagligen spelas flera olika scener baserade på Astrid Lindgrens berättelser.

Boken om Pippi Långstrump fyller 70 år
I år är det 70 år sedan den första boken om Pippi publicerades. Det var Astrid Lindgrens dotter
Karin som en kväll 1941 utbrast ”Berätta om Pippi Långstrump!”. Hon var nämligen sjuk i lunginflammation och ville höra en historia som piggade upp. Eftersom det var ett ovanligt namn berättade Astrid Lindgren också en ovanlig saga om en ovanlig flicka, så stark att hon kunde lyfta en häst om hon ville. 1944 stukade Astrid Lindgren foten och fick tid att skriva ned alltihop och året därpå, 1945, kom Pippi Långstrump ut som bok.

För att uppmärksamma 70-årsjubiléet kommer vi att fira på många olika sätt i parken, med start 13 maj då vi öppnar för säsongen.

Astrid Lindgrens Värld bjuder små människor på stora upplevelser
För ett barn är det en stor upplevelse att få träffa och leka med Pippi, Karlsson, Emil eller någon av de andra favoriterna. Den möjligheten får barnen mellan föreställningarna när de olika karaktärerna rör sig bland publiken i miljöerna och runtom i parken.

Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Ronja rövardotter bor alla här
I Villa Villekulla är det Pippi Långstrump som bor, och där Pippi är händer det alltid något. Ni kan se henne kämpa mot pirater eller Dunder-Karlsson och Blom, för att i nästa ögonblick skoja med Kling och Klang.

I Katthult kan du uppleva en bondgård som den såg ut vid förra sekelskiftet, ströva omkring bland slåtterängarna och de hundraåriga ekarna. I närheten finns en leklada, en liten sjö och en loge där man kan hoppa i hö. Självklart finns Emils snickarbod, full med trägubbar, här också. Familjen Svensson är här hela sommaren, det är ju här de bor.

Äventyret fortsätter i Mattisborgen och i den stora Mattisskogen runt omkring. Besök fängelsehålorna i borgen, provligg Skalle-Pers säng och se Helvetesgapet öppna sig framför fötterna. Ronja, Mattis Lovis och alla de andra rövarna finns här under huvudsäsongen.

Dessutom kan du även träffa Karlsson på taket, Madicken, Rasmus på luffen och bröderna Lejonhjärta på din väg genom parken.

Här fortsätter det roliga även när sommaren är slut
I september är det full fart under helgerna och på vardagarna är parken öppen för promenad och lek. Senare under hösten firar vi höstlov i parken och då bjuder vi in till en traditionell småländsk höstmarknad.

Välkommen till oss!

Öppettider

Våra öppettider är:
Försäsong 13 maj – 11 juni
kl.10.00 – 17.00
Huvudsäsong 12 juni – 30 augusti kl.10.00 – 18.00
Helgöppet i september (fredagar-söndagar)
kl.10.00 – 17.00
Lek- och promenadöppet i september (måndagar-torsdagar)
kl.10.00 – 15.00
Höstlovsöppet med hantverksmarknad 24 oktober – 1 november
kl.10.00 – 17.00

Priser

Besök vår hemsida för aktuella priser och öppettider

 

Kategorisering

 

Funktioner