Sök på turistmål.se:
 

Borås Djurpark

 Djurparker, Campingplatser  |   Borås, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Borås Djurpark bjuder på 40 natursköna hektar med vildmark och djuranläggningar, promenadvägar och grillplatser, lekplatser och kaféer. Borås Djurpark är ett uppskattat utflyktsmål för både stora som små.

När Borås Djurpark invigdes 1962 blev uppståndelsen stor. Att låta djuren ströva fritt i stora anläggningar – och att ha samgång mellan djur som lever ihop i det vilda – var helt nytt. Den stora savannen med afrikanska djur är fortfarande hjärtat i parken. Numera ser du också noshörningar och geparder leva sida om sida i samma hägn. Något som Borås Djurpark är ensam om i Europa.

Djurparken deltar i ett flertal bevarandeprogram med syfte att bevara hotade djurarter. Bland annat ingår afrikansk elefant, trubbnoshörning, sibirisk tiger, orangutang och de stora svenska rovdjuren.

Borås Camping
I direkt anslutning till parken ligger vår Camping som är SCR ansluten. Borås campingen är en av Sveriges största city campingar och här kan du välja mellan att bo i stuga, på vandrarhem eller campa på någon av våra många campingtomter.

Vi erbjuder allt från små enkla övernattningsstugor till större stugor med dusch och toalett. Det innebär att du alltid kan hitta ett boende som passar.

Hos oss tillämpas Camping Key Europe. Kortet löser du enklast via SCR, alternativt hos oss vid ankomsten.

Konferensmöjligheter
Boka en oförglömlig dag hos oss i Borås Djurpark. Här finner ni inspiration omgiven av natur, vilda djur och en unik atmosfär som kommer förgylla er dag. Mellan september och maj finns vår möteslokal i Björnrestaurangen med plats för upp till 50 personer tillgänglig för härliga samtal. Ta chansen och konferera med utsikt mot såväl vargar som björnar. Perfekt för konferens, APT eller ledningsgruppsmöte!

Skräddarsydda aktiviteter
Önskar ni kombinera konferens eller kick-off med andra aktiviteter? Stärka lagandan och lära känna varandra bättre? Eller bara koppla av och ha roligt ihop? Prata med oss, så sätter vi ihop ett program som passar just er!

För mer information om priser och öppettider besök borasdjurpark.se
Våra lokaler är naturligtvis handikappanpassade.

Vägbeskrivning

Kör mot Borås Centrum, följ sedan skyltarna mot Knalleland och sedan Djurpark Zoo.

Med tåg:
Boka biljetten till Borås, Knalleland. Härifrån är det gångavstånd till djurparken.

Med buss:
Åk med buss nummer 1 eller 69 från Södra Torget (Busstorget) i Borås mot Knalleland, gå av vid hållplats Boråsparken.

 

Kategorisering

 

Funktioner