Sök på turistmål.se:
 

Trapperservice guidar i Dalhalla

 Guidningar  |   Rättvik, Dalarnas län

pris från 100 kr per person

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Guidning på Dalhalla

För ca: 380 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord- och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt.

Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett kalkbrott, där brytningen upphörde 1990. Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det kalkbrott som nu blivit förutsättningen för Dalhalla: - En akustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner. Ett lyckokast, som gör att Dalhalla kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien.

Vi erbjuder guidningar för bussar och andra grupper från maj-september.
Men även skräddarsydda Företags Event. (Guidning till, i, efter? Underhållning? VIP Backstage? Catering eller fika i Dalhalla)

Special-guidningar: För privata eller konferensgrupper

· VIP och kvällsvisning Back Stage på beställning eller vissa sommarkvällar. ”Följ med på en unik guidad visning av en världsberömda arenan inifrån”

· ”Sinnligt i Dalhalla” ”En sinnlig upplevelse av det kända kalkbrottet, där sång, musik och naturens egna musikaliska inslag färgar kvällen” (Komprimerad musikguidning)

· Vandra till Dalhalla - en vacker naturvandring på ca 1 mil/3,5 timmar i ett naturreservat och se hur ett av jordens större meteritnedslag och sex istider har påverkat naturen.

Följ med oss i berättelsen av en otrolig resa!

Kontaktperson Per Mårthans.

Öppettider

Se tider inför dagliga säsongsguidningar på Dalhalla.se

Priser

Officiell Dalhalla sidan är Dalhalla.se

Besök vår angivna hemsida för mer information om våra Dalhalla-guidningar och annan verksamhet.

 

Kategorisering

 

Funktioner