Sök på turistmål.se:
 

Orsa Rovdjurspark

 Djurparker, Upplevelser  |   Orsa, Dalarnas län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkommen till Europas största rovdjurspark!

Orsa Rovdjurspark är 325 000 kvm och ligger i Grönklitt, det är Europas största rovdjurspark. Det här är ingen vanlig djurpark, utan en unik möjlighet att betrakta djuren i deras naturliga miljö. Här lever björn, varg, lo, berguv och järv sida vid sida med tiger, isbjörn och leoparder. I parken finns ett femtontal björnar, bland annat våra fridfulla jättar, Kamtjatka-björnarna Peter den Store och hans syster Sofia.

På Tigerberget regerar våra Amurtigrar (populärt kallade Sibiriska tigrar) och i världens största isbjörnsanläggning, Polar World, här kan du se isbjörnarna i en världsunik anläggning. Här finns också Leopard Center, med både persisk leopard och snöleopard – mäktiga katter med imponerande balans och smidighet!

I Orsa Rovdjurspark kan du besöka de fina utställningarna i bland annat Polar World, Tiger Mountain och Kodiak Island. I Rovdjurscentrum som är entrébyggnaden till parken finns både permanenta utställningar och tillfälliga. I parken kan man vara med när våra djurvårdare utfodrar djuren eller följa med på guidningar.

Hundar och andra husdjur får tyvärr inte följa med in i parken, på grund av säkerhet och smittorisker för båda ditt husdjur och våra rovdjur. Kom ihåg att det snabbt blir varmt sommartid och kallt vintertid i bilen om du lämnar djur där under ditt besök i parken.

Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Ta gärna med kikare eller hyr en i entrén.

Varmt välkommen till oss!

Öppettider

Alla dagar, året runt!
17 augusti – 31 januari, kl. 10–15
1 februari – 10 april, kl. 12–17
11 april – 24 juni, kl. 10–15
25 juni – 21 augusti, kl. 10–17
22 augusti – framåt, kl. 10–15

Priser

Besök vår hemsida för mer information.

 

Kategorisering

 

Funktioner