Sök på turistmål.se:
 

Eksjö Tourist Center

 Turistbyråer  |   Eksjö, Jönköpings län

 

Beskrivning

Eksjö är beläget mitt i den trolska småländska urskogen. Kommunen sträcker sig från Eksjö stadskärna i väster- med mer än sin 600-åriga historia- och österut ända till Mariannelund, på gränsen mot Vimmerby.

Genuina kulturmiljöer finns att upptäcka i hela kommunen. Eksjö- den unika trästaden, är en av Sveriges bäst bevarade. Museerna är flera och i bygden finns ett sjudande kulturliv som den kultur- och evenemangskommun som Eksjö är. Trästaden utgör ofta en kuliss åt evenemang med publik i tiotusental, till exempel Eksjö julmarknad andra advent och Stadsfesten i augusti då Sveriges artistelit blandas med lokala talanger. Trevliga cafeér och mysiga butiker erbjuder ett unikt utbud och personligt bemötande.

Naturen med skogar, sjöar och hagmarker ger livskvalitet och förutsättningar för att från rofyllt fiske till spännande vandringar. Med sina många vattenspeglar hittar man många tillfällen till sköna, och till och med, enskilda bad.

På Eksjö Tourist Center hittar du information om vår vackra kommun. Vi kan hjälpa dig med bland annat turistinformation, vägvisning, bokning av guidning och biljetter samt ge tips om aktiviteter.

Öppettider

Se visiteksjo.se/ovrigt/kontakt

Vägbeskrivning

Följ brunvit skyltning ”Eksjö trästaden”, parkera vid P-plats för museum och turistbyrå vid Österlånggatan, följ sedan skylt ”Turistbyrå”. Eksjö Tourist Center och Eksjö museum ligger i samma byggnad på Österlånggatan 31.

GPS-Koordinater:
57.669518
14.970692

 

Kategorisering

 

Funktioner