Sök på turistmål.se:
 

Kinnekulle Camping & Stugby

 Campingplatser, Stugor, Minigolfbanor  |   Götene, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkommen till Kinnekulle Camping!

Vi är en lugn naturnära fyrstjärnig familjecamping med enskilt läge vid foten av Kinnekulle och vid Vänerns strand. Tomter för husvagnar/husbilar är ca 100m2, alla med individuell mätning av elförbrukning. Campingstugor, motorbåtar, trampbåtar, cyklar, minigolf och studsmattor, lekplats, hopptorn, TV-rum med parabol mm, trådlöst Internet.

Campingen har ett enskilt läge i en underbar natur, men ändå centralt placerad och inom 30 km finns Skara (med bl.a. Sommarland), Lidköping (med bl.a. Läckö Slott) och Mariestad. I närområdet finns ´allt´ efter tycke, smak och intresse, såsom flera medeltida kyrkor, Munkängarna, med sina säregna växter, Falkängens Hantverksby, slott och herresäten, konstnärer och hantverkare m.m. Hela Kinnekulleområdet med sina olika fossiler är dessutom ett geologiskt paradis för såväl proffs som amatörer. Redan på Linnés tid uppskattades området för sin natur och flora och benämndes av blomsterkungen själv som ”ljufligare än någon annan”

Vi är medlem i Sveriges camping & stugföretagares riksorganisation och har många års erfarenhet av camping och livet runt omkring.

På campingen finns ett stort antal fritidsaktiviteter. Bad från både strand och klippa, trampbilar, trampbåtar, motorbåtar, studsmattor, minigolf, fotbollsplan, styltor, boule, hopptorn, beachvolly, hopptorn, lekplats, natursköna promenader, vadringsleder, fiske m.m.

Få platser i Europa har ett så bra och varierat fiske efter våra populäraste sötvattensarter som Vänern och de angränsande vattnen. Varje år anordnas ett flertal fisketävlingar. På Vänerlands hemsida kan du läsa mer om fiske.

Varje år anordnas många evenemang och tillställningar runt om Kinnekulle, såsom konstutställningar, vandringar, marknader, musikevenemang samt träffar av olika slag för både bil och mc. Konstutställning på Falkängen, Kinnekulleträffen i trollingfiske, Kinnekulleknallen, Vårrundan Kinnekulle och Musik på Bruket är årligen återkommande arrangemang.

Kinnekulle är även skådeplats för en del av handligen i Jan Guillous populära böcker om korsriddaren Arn Magnusson och i ´hans fotspår´ finns mycket att upptäcka för den medelitdsintresserade.

Om campingen:
Campingen har 200 platser (varav 170 med el) för husvagnar/husbilar, tomterna som är på ca 100 kvadratmeter styck och ligger i ett område av öppna ytor och gles tallskog. Alla tomter har individuell mätning av elförbrukning och 4 meters ´säkerhetsavstånd´.

För information om pris på el och plats, se hemsidan.

Stugor:
På campingen finns 16 stycken stugor med bra läge nära Vänern. Våra stugor är utrustade med köksutrustning, kokplatta, kaffebryggare, kylskåp och sängarna har täcke, kudde och madrass. Nära avstånd till servicehus med toalett, dusch, kök, och diskmöjligheter.

Tältplatser:
Kinnekulle Campings tältområde är beläget helt nära stranden med kort avstånd till servicebyggnad och reception. Ni bor nära badstrand och bryggor och kan använda vår grillplats som ligger vid piren som går ut till den gamla fyren. Här är en underbar utsikt över Vänern med fagra solnedgångar under sommarkvällarna.

Våra tomter för husvagnar/husbilar är ca 100 kvadratmeter, alla med individuell mätning av elförbrukning. Tältområdet är strandnära beläget vid servicehus för högsta bekvämlighet för våra gäster.

Öppettider

Öppet året runt.

Priser

Vänligen se hemsidan för prisinformation.

Vägbeskrivning

Vid gamla hamnen i Hällekis. Avfart från väg 44 vid Götene och Källby. Avfart från E20 vid Lungås och Götene.

 

Kategorisering

 

Funktioner