Sök på turistmål.se:
 

Bitterna Åkatorp

 Bed and Breakfast, Gårdsbutiker  |   Vara, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Lamm, matlagning, Arn, bra miljö och medmänniskornas välfärd.
Med mitt intresse för natur och Monicas passion för ull, hittade vi för dryga 30 år sedan, vårt smultronställe på jorden. Här har vi med finullsfår som bas, utvecklat en lokal matproduktion och hantverk. Genom rätt uppfödning och förädling av lammprodukter har våra egna produkter, gjort det möjligt för oss att få vara med och sätta lokalproducerat, på den svenska matkartan. För vårt arbete har vi också prisats med det Gastronomiska diplomet. Detta är vi väldigt stolta över.

Våra intressen delar vi med oss
Monicas stora gläjde är, förutom fåren och hundarna, hantverket. Som ”gammal” syslöjdsfröken har hon skapat kurser i tovning och spinning. Men även matlagning och fårskötsel delar hon och jag gärna oss med dig som är vår gäst.

Naturens Bästa
I min portfölj finns också en produkter certifierade inom Naturens Bästa. Mitt intresse för historia har också lett till att att jag är certifierad Arn och Västergötlandsguide.

Bitterna loglänga
Bitterna Åkatorp har en av traktens äldsta och bevarade skiftesladugård med tillhörande stall. Idag har vi med flytten inkvarterat en fårflock – men snart väntas andra gäster till vår gård……

Öppettider

Vi utökar vår service! Ofta är någon av oss hemma eller i närheten av gården – Ring och kolla med oss innan ni åker hemifrån så kommer vi överens om en tid. Vill ni ha lagad mat ringer ni dagen innan.

Priser

395 kronor per bädd och natt exkl. ev. rabatter, hund 50 kronor.
Bastu och bad kan köpas till för 50 kronor per tillfälle.
Med reservation för mellankommande försäljning, kan vi också erbjuda fotvård, underbensmassage, klassisk massage och ansiktszonterapi för 450 kronor per gång.

Vägbeskrivning

Från Göteborg: Kör E20 till Vårgårda, sväng mot Herrljunga. I Herrljunga kör mot Vedum. Ett par km innan Vedum, sväng höger mot Fåglavik. Kör 1,4 km sväng höger in på grusväg vid en Skylt Åkatorp ch så stannar ni vid det första lilla söta stället.
Från Vara (E20) : Kör mot Vedum/Herrljunga ca 3 km efter Vedum, sväng vänster mot Fåglavik. Kör 1,4 km sväng höger in på grusväg vid en Skylt Åkatorp och så stannar ni vid det första lilla söta stället.
Kartposition
RT90: X: 6449762, Y: 1337758

WGS84: Lat N 58° 8′:: 30″::Lon E 13° 3′:: 0″::

Decimal: 58.1418, 13.0502

 

Kategorisering

 

Funktioner