Sök på turistmål.se:
 

Alfons Åbergs Kulturhus

 Upplevelser  |   Göteborg, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

KOM OCH HÄLSA PÅ HOS MIG
Alfons Åbergs Kulturhus är en icke vinstdrivande stiftelse som driver ett kreativt kulturhus för barn och deras vuxna. Här kan nyfikna barn leka, busa, klättra och upptäcka i ett hus fullt med finurliga saker. Varje dag erbjuds barnteater och programinslag som läsning, dans, matte, NO och mycket mer. På Alfons Åbergs Kulturhus finns höghuset som Alfons bor i, vardagsrummet, läskiga monstret, helikoptern och förstås Milla, Mållgan och farmor.

FIKA I MÅLLGANS KAFÉ
När ni blir trötta efter allt bus och kurragömma lek, kan ni fika i Mållgans café. Här erbjuds lättare mat som tex pannkakor, smörgåsar och goda bakverk. Vill ni äta medhavd matsäck går det bra att göra detta i parken i Trädgårdsföreningen och så klart går det bra att komma in igen efter det.

PAPPA ÅBERGS PRESENTBUTIK
I Pappa Åbergs Presentbutik kan man köpa roliga Alfons-prylar och böcker att ta med hem eller ge bort till någon man tycker om.

Alfons Åbergs Kulturhus hittar du i den gamla fröhandeln vid Göteborgs Trädgårdsförening, bara ett stenkast från Centralstationen med nära koppling till kollektivtrafiken.

TILLGÄNGLIGHET
Alfons Åbergs Kulturhus har som mål att ALLA barn ska kunna delta i Alfons Åbergs värld. Det finns hiss som gör det möjligt att besöka de två olika våningsplanen och självklart finns det rullstolsanpassade toaletter. På övervåningen finns en tv som b.l.a visar teckentolkad Alfons Åberg saga på DVD. I teatern finns hörslinga och vissa av teaterföreställningarna spelas med tal och tecken.

Öppettider

Alla dagar 10 – 16 förutom vissa helgdagar.

Priser

DAGENTRÉ
Barn från 1 år 85 kr
Vuxna 125 kr
Senior (pensionär) 125 kr

Gruppbiljett
(2 vuxna,2 barn) 380 kr

Gruppbiljett vuxen
(minst fem personer) 115 kr/vuxen

Gruppbiljett barn
(minst fem personer) 75 kr/vuxen

Klippkort, vuxen, 5 besök 475 kr

Årskort barn 285 kr
Årskort vuxen 375 kr
Årskort senior 285 kr
Hemliga kompisar 0 kr

Skola (barn i grupp,
lärare och medföljande
förälder) 45 kr/pers

Vägbeskrivning

Du hittar Alfons Åbergs Kulturhus på Slussgatan 1, i den gamla Fröhandeln vid Trädgårdsföreningens entré som vetter mot Drottningtorget.

 

Kategorisering

 

Funktioner