Sök på turistmål.se:
 

Klarälvsbanan

 Cykelleder  |   Munkfors, Värmlands län

 

Beskrivning

Färdas i Värmlands vackra natur längs den slingrande Klarälven. Klarälvsbanan och Klarälvsleden är 210 km cykelled och vandringsled. Från Hammarö vid Vänern, norrut genom Karlstad, Forshaga, Ransäter, Munkfors, Uddeholm, Ekshärad, Stöllet till Sysslebäck.

Om Klarälvsbanan
Klarälvsbanan är en 90 km lång naturupplevelse på bilfri asfalt som slingrar sig rakt genom den Värmländska naturen, från Karlstad i söder till Hagfors i norr. På vägen passerar du i tur och ordning Forshaga, Deje, Ransäter, Munkfors, Hagfors och Uddeholm. Titta på kartan hur leden sträcker sig.

90 km asfalterad banvall
Klarälvsbanan är en nedlagd gammal banvall, där rälsen numer är bortplockade, hela banan asfalterad och garanterat bilfri. På Klarälvsbanan reser du från ett öppet jordbrukslanskap i söder till den mörka och vänliga skogen i norr.

Älven i närheten
Som ständig följeslagare har du Klarälven som med sitt glittrande vatten aldrig är långt borta. Klarälvsbanan lämpar sig för cykel, inlines och rullskidor.
Banan blir till led från Hagfors till Sysslebäck
I den djupa skogen runt Hagfors tar den asfalterade Klarälvsbanan slut och Klarälvsleden tar vid. Klarälvsleden är en 120 km lång cykel- och vandringsled genom vildmark och på skogsvägar, från Hagfors/Uddeholm till Sysslebäck.

Naturguiden
En guide till naturen, är en hundra sidor tjock bok (limmad) som nu finns att köpa här samt på alla turistbyråer längs Klarälven. Den innehåller detaljerade upplysningar om varje naturobjekt samt vackra bilder, kartor och välbehövlig information om närområdet och Klarälvsbanan.

Boende längs med banan
Längs med Klarälvsbanan finns det ett flertal boenden bland annat:
Munkfors Hotell är ett äldre men fullt modernt hotell där en nyrenoverad relax avdelning är tillgänglig för alla besökare. TV, WC och dusch finns i alla rum samt fri tillgång till internet. I hotellets restaurang serveras frukostbuffén och till hotellets gäster finns möjlighet att alla dagar i veckan servera lättare rätter. Restaurangen har fullständiga rättigheter samt en uteterrass där ni har möjlighet att njuta av både mat och dryck.

Kartor
http://www.klaralvsbanan.se/sites/default/files/karta_hammaro_forshaga.pdf
http://www.klaralvsbanan.se/sites/default/files/karta_forshaga_munkfors.pdf
http://www.klaralvsbanan.se/sites/default/files/karta_munkfors_hagfors.pdf
http://www.klaralvsbanan.se/sites/default/files/karta_hagfors_eksharad.pdf
http://www.klaralvsbanan.se/sites/default/files/karta_eksharad_stollet.pdf
http://www.klaralvsbanan.se/sites/default/files/karta_stollet_syssleback.pdf

AVSTÅND
Hammarö - Karlstad 10km
Karlstad - Forshaga 20km
Forshaga - Deje 10km
Deje - Ransäter 20km
Ransäter - Munkfors 10km
Munkfors - Hagfors 30km
Hagfors - Ekshärad 20km
Ekshärad - Stöllet 30km
Stöllet - Sysslebäck 40km

 

Kategorisering

 

Funktioner