Sök på turistmål.se:
 

Koberg Golfklubb

 Golfbanor  |   Trollhättan, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkommen till Koberg Golfklubb!

Vår natursköna golfanläggning vid Vanderydsvattnets stränder, strax utanför Trollhättan, är av många ansedd som en av Sveriges absolut vackraste banor. Sjön är i blickfånget på nära nog samtliga hål och på ett flertal av dem, kan man se det vackra Koberg slott.

Banan är lättvandrad men med utmaningar, som passar alla kategorier av golfspelare. Banan håller mycket hög kvalitet, med greener bland regionens allra bästa.

Banan blev spelklar 1964 och bestod då av de första nio hålen. Banarkitekt är Nils Sköld. Dessa har sedan utökats till 18 hål, och är mestadels av parkbanekaraktär, med fin utsikt mot Kobergs slott.
Några hål av banans mittendel är mer av skogsbane karaktär för att sedan återgå till parkbana, med några fina hål längs Vanderydsvattnet.

Alla hål spelas från gräs-tees med 5 olika banlängder.

Koberg är mycket välkänd för sin betagande skönhet utmed Vanderydsvattnet och höga spelkvalitet, den är lättvandrad och är en av Sveriges absolut vackraste banor.

Kom och spela som gäst eller bli medlem, så lovar vi att ta hand om dig på bästa sätt!
Du spelar i en lugn miljö, med härliga naturupplevelser utan störande trafik. Vi erbjuder Dig 5 olika banlängder och naturligtvis har vi infört siffertees.

Vår restaurant håller bra klass, där du efter en runda kan avnjuta en måltid med en underbar utsikt över banan och sjön.

Vi har även en välsorterad shop och duktiga PGA-pro.

Vår ambition är att vara en av de ledande golfklubbarna i regionen, avseende spelkvalitet, engagemang och service till medlemmar, gäster och sponsorer.

Vägbeskrivning

Koberg Golfklubb
Lagmansered Stora Ekeskogen 2
46194 Trollhättan

 

Kategorisering

 

Funktioner