Sök på turistmål.se:
 

Verket & Avesta Art

 Museer  |   Avesta, Dalarnas län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Verket – ett interaktivt museum och konsthall!
Den slaggstenskimrande gamla järnbrukshyttan från 1874 har förvandlats från tung, sotig, mullrande industrimiljö till mötesplats för konst, historia och teknik. Sedan 2004 är det samlande namnet för denna storslagna gamla järnbruksanläggning – VERKET.
Genom varsam renovering har Rostugnshallen blivit en säregen och spännande utställningshall, Masugns- och Martindelen ett inlevelsemuseum. Med hjälp av ny teknik och konstnärliga gestaltningar görs vår historia gripbar, och dunklet kring masugnarna har blivit en kunskapsrik och spännande miljö.

Avesta Art
Avesta Art är en konstutställning i Verket som genomfördes för allra första gången år 1995. Fr.o.m. 2011 är utställningen årligen återkommande med nya inbjudna konstnärer, som med inspiration av industriarvets mäktiga arkitektur gestaltar samtiden med spännande konstnärliga uttryck. Avesta Art har som koncept växt genom åren och inryms idag i hela Verket, fortfarande med både nationella och internationella samtidskonstnärer.

Här på Verket önskar vi stora som små välkomna att ta del av verksamheten! Att upptäcka, uppleva och ha roligt tillsammans i museet och utställningarna är något vi tycker är värdefullt. Fundera över och diskutera konsten tillsammans, forma en fantasifull skulptur tillsammans med morfar i ”Konstverkstan” eller utmana kusinen på någon klurighet i ”Bagdad”.

Butik och café
Dessa ligger direkt i anslutning till Verkets entré. I vår butik hittar du bland annat Dalahästarna Sotis och Nobel, glaskonst från Kosta Boda av Kjell Engman, brickor med motiv av vår lokala konstnär Bo Ek, övrigt hantverk, litteratur och många kreativa produkter för både barn och vuxna.
I vårt café erbjuder vi fika i form av varma och kalla drycker, glass, blandat fikabröd och smörgåsar. Möjlighet till lån av micro för uppvärmning av medhavd barnmat finns i caféet samt Corneliussalen.

Sommarprogram
Våra populära sommarprogram startar samtidigt med sommarsäsongen, där några av de uppskattade inslagen är Cafékvällarna med sång och musik, gästande artister och profiler, Dramatiserade vandringar, Jazzkonserter m m. Kika i evenemangskalendern eller besök vår hemsida (hemsidesadressen) för mer information.

Öppettider

Se hemsida för aktuell information

Priser

Se hemsida

Vägbeskrivning

Koppardalens industriområde, brun/vit skyltning.

 

Kategorisering

 

Funktioner