Sök på turistmål.se:
 

´Hälsans Skara´ Tempelbackastigen

´Hälsans Skara´ Tempelbackastigen

 Vandringsleder  |   Skara, Västra Götalands län

 

Beskrivning

Startpunkt är i kosningen Vilangatan/Axvallagatan. Därifrån är det ca 800 m till en rundslinga på 2,5 km, dvs totalt 4,1 km för hela promenaden. Leden är markerad medsols med orange och följer en blandning av enkla vägar och naturstigar i en småkuperad terräng. Oömma skor rekommenderas. Rundslingan går i blandad skogsmiljö med både barr- och lövträd. Området kring Tempelbacken har en fin ekskog. En kort avstickare går till en bordsgrupp. Se kartan. Broschyr med karta finns på Skara Turistbyrå, Biblioteksgatan 3, tel 0511-325 80.

Vägbeskrivning

Vid trafikplats Glasbacken i östra kanten av Skara svänger du av E20 och följer skyltningen mot ´Skara Ö´. På Axvallagatan svänger du sedan av mot ´Vilans fritidsområde´ där du kan parkera. Se röd pil och P-symbol i kartan.

Föredrar du kollektiv transport tar du buss 200 (Lidköping-Skara-Skövde) och går av vid hållplats ´Katedralskolan´. Se symbol i kartan. Till Vilans fritidsområde kommer du smidigt via en gång- och cykelväg. Kollektivtrafik i området drivs av Västtrafik, www.vasttrafik.se, tel 0771-41 43 00.

 

Kategorisering

 

Funktioner