Sök på turistmål.se:
 

Störlinge Lantbruks&Motormuseum

 Museer  |   Borgholm, Ölands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Enligt Traktor Oldies 2014 nr: 3 hittar man ´ett av Sveriges mest fantastiska traktormuseer på Öland´
Museet ligger i Störlinge på östra Öland och är det enda museum i sitt slag på vår vackra ö och har blivit ett populärt besöksmål för turister, bussgrupper, föreningar och inte minst ölänningar. Den varierande samlingen består av ca: 2500föremål och vänder sig inte till enbart genuint motorintresserade utan också till övriga familjemedlemmar både barn och vuxna.
I den stora hallen visas förutom ett antal traktorer från 1930-talet och framåt också gamla jordbruksredskap, stationära motorer, mopeder, motorcyklar, lokomobil från 1903. Komplett och fungerande luftvärnstrålkastare från andra världskriget. En fotoutställning visar livet på landet. Radio och Tv-apparater, fotoutrustning, kameror, projektorer, leksaker, porslin, några bilar och mycket annat. Det flesta föremålen har öländsk anknytning. Utställningen utökas hela tiden, därför blir varje besök en nostalgitripp.
Museet har kafé med försäljning av kaffe,kakor, smörgåsar och glass. Vi har också försäljning av modeller, filmer, böcker och andra souvenirer. Museum och kafé är handikappanpassat.

Öppettider

Se www.motormuseet.se under öppettider.

Priser

Vuxna 100 kr person. Grupp mer än 15 personer 80 kr per person
Barn 0-7 år fritt inträde. 7-15 år 50 kr.

Vägbeskrivning

Museet ligger i anslutning till Ölands östra landsväg i byn Störlinge 13 km. från Borgholm. 1 km norr Gärdslösa kyrka, och en kilometer söder Störlinge kvarnar.

 

Kategorisering

 

Funktioner