Sök på turistmål.se:
 

Å-leden

 Vandringsleder  |   Tibro, Västra Götalands län

 

Beskrivning

Det finns två officiella startpunkter, dels vid Inredia i norr och dels vid Brokvarn i söder. Leden kan även delas in i två delar. Den norra är rullstolsanpassad och följer gång- och cykelvägar (1,7 km enkel / 3,4 km retur). Den södra delen mellan Fågelviksleden och Brokvarn följer enklare naturstigar. Hela leden har en längd på 3,7 km enkel / 7,4 km retur och har blå och gröna markeringar. Landskapet är flackt och lättvandrat.

Ledens två delar har delvis olika karaktär. Den norra är mer tätortsnära, men ger ändå en skön naturkänsla då leden följer ett lummigt stråk längs Tidan. Den södra delen är en blandning mellan öppnare mader vid Balteryd och tätare lövskog kring Kronkvarn. Längs Å-leden finns ett utsiktstorn, ett par bordsgrupper och relativt många sittbänkar, samt ett flertal informationstavlor som berättar om naturen.

Vid frågor om Å-leden v g kontakta Tibro kommun, Kultur & fritid, tel 0504 - 180 00.

Vägbeskrivning

Leden har två startpunkter. Den ena vid Inredia som har en större parkering och den andra vid Brokvarn där parkeringen rymmer tre bilar. På Fågelviksleden finns ytterligare en parkering för tre bilar. Åker du kollektivt är hållplats ´Sälgen´ närmast leden. Obs att inte alla linjer stannar där. I kartan har som alternativ hållplats ´Tibro busstation´ markerats där alla linjer stannar. För trafikupplysning v g kontakta Västtrafik, tel 0771 - 41 43 00, eller besök hemsidan www.vasttrafik.se.

 

Kategorisering

 

Funktioner