Sök på turistmål.se:
 

Piteå Turistbyrå

 Turistbyråer  |   Piteå, Norrbottens län

 

Beskrivning

Piteå är en kittel fylld av livskvalitet. Här finns sommaren med hav, sol och bad, men också vintern med skidor, skoter, avkoppling, mörker och tystnad. Vi bjuder på en spännande mix av aktiviteter och nöjen under hela året som varierar efter årstid.

Staden Piteå är känd som en av Norra Sveriges största turistorter, till stor del p.g.a sommarparadiset intill Piteälvens mynning, Pite havsbad - även kallad Nordens Riviera.

Här finns en 5 km lång strand och ett av länets två naturistbad. Hit söker sig människor för att träffa nya och gamla vänner, sola och bada, äta och dricka gott, roa sig eller bara lata sig lite. Pite havsbad bjuder på ett fullspäckat program för de nöjessugna, men även ett stillsammare utbud för den som vill koppla av och bli ompysslad.

Äventyrsbadet vis pite havsbad med åkattraktioner roar dig och dina barn oavsett årstid eller väderförhållanden. Skeppet - lekland för stora och små och även en kupolbiograf. När man vill dra sig tillbaka efter en lång dag är det bara att välja; hotellrum, bungalow, stuga eller husvagn - här finns alla möjligheter.

Passa på att njuta av Piteås skärgård. Du behöver inte äga en båt för att i lugn och ro beundra havet. Många fina besöksmål är tillgängliga landvägen, i Piteå är havet aldrig långt borta. Sommartid går det båtturer med bland annat räkfrossa som en rubrik.

Winter Wonderland är samlingsnamnet på Pite havsbads aktiviteter vintertid. Isbrytarsafari är en av ingredienserna i Pite Havsbads stora vintersatsning. Följ med ett hundspann, upplev vinterlandskapet under en skotersafari, åk ren och akja, m.m.

Lindbäcksstation ligger 10 km väster om Piteå stadskärna, Piteås skid- och vintersportanläggning. Tre preparerade nedfarter servas av två liftar samt ett barnområde med egen lift. Längdspår runt området av hög klass, här kördes SM 1999.

Våra skoterleder tar dig på en upptäcktsfärd runt vår kommun. Besök något av våra utflyktsmål, grilla, sola eller bara mys i snön. Nasaleden som startar här tar dig längs välpreparerade skoterleder hela vägen upp till Nasafjäll.

Slappna av och njut efter dagens aktiviteter eller konferens, bastubad är ett måste. Vi brukar travestera de gamla romarna: In sauna veritas - I bastun råder sanningen!

Välkommen till Piteå!

Öppettider

Året runt!

Vägbeskrivning

Mitt i city alldeles intill busstationen och med parkeringar intill dörren.

 

Kategorisering

 

Funktioner