Sök på turistmål.se:
 

Härnösand

 Sevärda platser  |   Härnösand, Västernorrlands län

 

Beskrivning

Sedan forntid har det förekommit aktivitet och handelsutbyte i Härnösand. Stadens vackra centrum på Härnön erbjuder ett varierat utbud av shopping, restauranger, caféer. I staden finns ett mängd vackra byggnader från olika tidsepoker, bland annat Östanbäcken - stadens äldsta stadsdel, som består av charmiga trähus från 1700-talet. Mitt i staden ligger Domkyrkan, vilken också är Sveriges minsta. Härnösand är också rikt på kultur och aktiviteter. Bland dessa kan nämnas Technichus, Murberget, Sambiblioteket och Konsthallen

Härnösand är grundad på en ö, vilket är ovanligt i Sverige. Detta har bidragit till att göra stadskärnan mycket originell och glittrande - Årets stadskärna 2004. I Härnösand kan Du verkligen njuta av havsläget. Staden erbjuder också inte mindre än tre gästhamnar mitt i centrum.

Öppettider

Året om dygnet runt...

Priser

Stadsvandring med Guide. Ta del av Härnösands spännande historia och berättelserna om husen och människorna som levt och verkat i staden genom århundradena... Varje onsdag under perioden 24/6-13/8, kl 19. Samling på Stora Torget utanför Turistbyrån/Konsthallen. Pris 20 kr/person.

 

Kategorisering

 

Funktioner