Sök på turistmål.se:
 

Två små svin

 Restauranger  |   Stockholm, Stockholms län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

På krogen Två små svin i Årsta kan du äta olika sorters smörrebröd och dricka tjeckiskt öl. Men här blir du även serverad brännvin precis när du vill, som i Köpenhamn. En annorlunda fläkt utanför tullarna med kontinental inspiration från Danmark och Tjeckien.


De danska och tjeckiska influenserna på Årstakrogen Två små svin flödar både i inredningen och menyns fokus på smörrebröd. Här hittar du även fläsksida, tjeckiskt öl och brännvin. Trots att krogen öppnade så sent som 2014 genomsyras den av känslan av en gammal ölhall, om än på uppdaterat vis. Mönstrat kakel, lädersoffor och höga pallar får på restaurangen sällskap av marmor och enkla glaskupor till lampor, liksom givetvis en välfylld bar.


Bakom krogen står Jimmy Nygren och Kalle Olofsson som tillsammans driver restaurangen på Sollentuna golfklubb och som även har drivit caféet Kakao i Årsta. När den nuvarande lokalen blev ledig slog de till och började satsa på danskt och tjeckiskt. Inte minst kom inspirationen från smörrebrödet och enkelheten i den danska smörgåsen som dessutom kan tolkas fritt. På den långa smörrebrödsmenyn kan du mycket riktigt hitta allt från inlagd sill till fläsksida, råbiff och vegetariska varianter som färska betor eller tofu. För den på språng går maten även att hämtas med.


Men menyn har också tjeckiska influenser: långkok och inte minst tjeckiskt öl på dryckessidan. Här hittar du bland annat ölsorterna Konrad och Primator men också brännvin från Möja bränneri som serveras hela dagen på kontinentalt vis. Du hittar även champagne och viner från bland annat Frankrike, USA och Tyskland på dryckesmenyn. Flera av dem ekologiska.

Öppettider

Besök vår hemsida för mer information

Priser

Priser hittar du på våran Hemsida.

 

Kategorisering

 

Funktioner