Sök på turistmål.se:
 

Fredriksdal museer och trädgårdar

 Museer  |   Helsingborg, Skånes län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Det ser kanske ut som en park. Men tusentals människor har klivit in på Fredriksdal och upptäckt flera landskap. Ett Skåne i miniatyr som innehåller parker från olika tidsåldrar, en botanisk trädgård och fruktträdgårdar, naturområden, ängar och odlingar. En herrgård som byggdes av en rik man på 1700-talet. Ett stadskvarter med trånga gränder, bondgårdar utanför och sällsynta lantrasdjur som betar i det gröna.

I fas med årstiderna står kultur och natur i konstant förändring på Fredriksdal. I Norden är vi ensamma om att vara både en landskapsbotanisk trädgård och ett friluftsmuseum.

Gör en tidsresa med alla sinnen.

Att besöka Fredriksdal är som att göra en utflykt tillbaka i tiden. Området är fyllt av äventyr för stora och små. Gå på upptäcktsfärd, hälsa på husdjuren i hagar och stall, följ med herrgårdsmamsellerna på en rundvandring. Eller varför inte vara med när gamla personligheter från gångna sekler berättar om livet förr? Missa inte Historien får liv under sommaren!

I stadskvarteret kan du besöka anrika Hedströms affär. Köp karameller och glass och passa på att kika in i butiksmiljöer där apotekare, frisörer och tandläkare har verkat. Gå i de mörka avenboksgångarna och upptäck dofter i rosariet. I trädgårdskaféet kan du koppla av med en lunch och en kopp kaffe under äppelträden.

På Fredriksdal har varje årstid sin skönhet. Vill du veta mer om natur och kultur eller bara njuta med alla dina sinnen? Då har du kommit rätt.

Besök Fredriksdal.

Vad är på gång? Se Fredriksdals hemsida vad som är aktuellt för säsongen.

Planerar du en resa för en grupp? Kontakta oss för en skräddarsydd upplevelse!

Öppettider

Öppet året runt med undantag för julafton, juldagen och nyårsafton. Se Fredriksdals hemsida för aktuella öppettider vid ditt besök.

Priser

4 oktober 2015 - 23 mars 2016
Fri entré.
Gårdar och byggnader är stängda. Parken är öppen.

24 mars 2016 - 25 september 2016
Vuxen: 70 kronor
Barn och unga t.o.m. 18 år: fri entré
Kulturkortet: fri entré.Tips! Är du i Helsingborg på tillfällig upptäcktsresa? Se vad ett Kulturkort för två dagar ger dig för förmåner.

Observera att arrangemang med förhöjd entré, föranmälan eller särskild biljett kan förekomma.

Vägbeskrivning

2 km nordost om Helsingborgs stadskärna. Buss 1 och 7, hållplats ´Juelsgatan´.

 

Kategorisering

 

Funktioner