Sök på turistmål.se:
 

Gunnebo Slott och Trädgårdar

 Slott och herrgårdar  |   Mölndal, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar och ligger vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön i Mölndals stad, strax söder om Göteborg.

Gunnebo, som är ett kulturreservat, är ett av Västsveriges mest populära besöksmål. All verksamhet på Gunnebo bedrivs med ekologisk inriktning och restaurang och butik är öppet dagligen året runt.

I slottet ges guidade visningar och konserter, i kaffehuset serveras lunch och fika och i butiken finns unika Gunneboprodukter. Här finns även vackra trädgårdar, lantgård med lekplats och turistbyrå. Varje sommar spelas sommarteater med rikskända skådespelare. I slutet av november hålls julmarknad.

Öppettider

Gunnebo Kaffehus och Krog samt Gunnebo butik har öppet dagligen året runt. Trädgårdarna är alltid öppna. Guidade visningar helger under lågsäsong samt dagligen under sommaren. Inga visningar påskafton, julafton, juldagen, nyårsafton samt nyårsdagen. Mer detaljerad information på www.gunneboslott.se

Priser

Frivillig entré till anläggningen.

Slottet endast öppet med guidade visningar. Pris för guidad visning är 100 kr per person (fri entré upp till 15 år i vuxens sällskap). Avvikande entréavgift till dramatiserade visningar.

Vägbeskrivning

Med bil: Gunnebo slott och Trädgårdar är skyltat både från E6 och Riksväg 40 västerut.
Följ skyltning mot Gunnebo. Parkering vid Björkallén eller lantgården.

 

Kategorisering

 

Funktioner