Sök på turistmål.se:
 

Hotell Koster

 Hotell  |   Strömstad, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Hotel Koster är Kosteröarnas enda kompletta hotell med utrymme för både nöje och konferenser. Hotellets läge och tillgänglighet erbjuder en unik upplevelse på denna natursköna och rofyllda västkustö

Hotel Koster är beläget på Sydkoster 40 minuters båtresa utanför Strömstad. Hotellets anlöpsbrygga heter Ekenäs och ligger alldeles intill. Hotel Koster och Kosteröarna ligger i Kosterhavets nationalpark som grundades 2009. Sveriges enda marina sådant. Den magnifika Kosterfjorden utgör Hotel Kosters panorama. Från vår stora veranda ser man hela vägen in till Strömstad, Västkustens all klippor och även Norge och Oslofjorden. 2012 blev Kosteröarna framröstad till en av de tre mest växande resmålen i världen utav British Airways.

Hotel Koster grundades av Julius Olsson år 1905. Efter honom tog hans fru Alma Ekner över ruljansen. Hon drev hotellet ända fram till 1947. I många år och generationer var hotellet ett sommarnöje för landets välborna som ville fly storstadens jäkt och stress.


Färjan till Koster finner ni här:
http://www.kostermarin.se/Tidtabeller.php

Priser

Från 490kr/natt
Besök vår hemsida för mer information eller tryck på knappen Se priser / Boka

Vägbeskrivning

Hotellet ligger på Sydkosters östra sida direkt vid vattenbrynet av Kosterfjorden. Strömstad och fastlandet ligger ca 6 km bort. Den norska kusten ligger ungefär lika nära så det är lätt att förstå att Kosteröarna är halvnorskt och har så många besökare från våra grannar. Med egen båt tar man sig lätt till Kosteröarna från både Sverige och Norge, men utan får man ta sig till Strömstad och ta Kosterbåten. Koster Marin är de som kör persontrafiken till Koster, samt även har hand om godskörningen till öarna.

 

Kategorisering

 

Funktioner