Sök på turistmål.se:
 

Östra Grunubergs fäbod

 Bo på lantgård, Upplevelser  |   Orsa, Dalarnas län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkommen till Grunuberg

Östra Grunuberg är en levande fäbod belägen ca 1,2 mil öster öm Oljonsbyn i Orsa kommun.
Fäboden drivs av Karl-Gustaf Hedling och kor, hästar, får och getter samt ett brett utbud av höns har här sin sommarvistelse.

Sedan 1979 har KG (som Karl-Gustav kallas av alla) successivt byggt fram en boendemiljö och driver en ´Bed & Breakfast´ verksamhet.

Kom gärna och besök fäboden, Grunuberg har med sin biotop mycket bra marker för bär och svampplockning. Eller varför inte bara göra en utflykt hit för att se om något av skogens vilt vill visa upp sig.

Vänliga hälsningar
Karl-Gustav Hedling

Sillafton

Glödstekt sill med underhållning av lokala musiker, ett mycket populärt fredagsnöje som väckt stor uppskattning bland besökarna.

De sista fredagarna i juli och alla fredagar i augusti anordnar vi sillkvällar på fäboden. Då glödsteker vi sillfiléer och till det bjuds det på potatis, äkta tunnbröd och hemgjord småost.
Efter maten blir det kaffe och Grunubergskaka.

Musiker underhåller - en del kända, andra lite mindre kända. Den som spelar något är alltid välkommen att ta med sitt instrument och vara med. Kanske bjuder någon upp till dans!
Vi är inomhus i stora festsalen.

Pris 225 kr inkl. bordsvatten/lättöl.

TIPS - Köp ett presentkort till en sillkväll och ge bort!

Bo hos oss

Varva ner från jäkt och stress och koppla av i en fantastisk fäbodmiljö, sov skönt och vakna till fågelkvitter,galande tuppar och doften av grönskande ängar Du/ni får övernatta i ettt eget fäbodhus och i priset ingår även frukost.

Boende med frukost kostar 350:-/natt för vuxna. Halva priset för barn.

Vagnsturer

Möjligheteratt göra turer med häst och vagn finns också.

Efter förfrågan kan även specialarrangemang anordnas, till exempel en grillafton i solnedgången.
Låtfantasin flöda och kom med förslag på sådant som du vill uppleva. Kontakta oss gärna med frågor.

Priset beror på arrangemanget.

Fäbodprodukter

Förr i tiden var det vanligt att man under somrarna tillverkade produkter såsom smör och s k ´småost´ av mjölken från djuren.

Småost är en kesoliknande ost som får sin prägel av en speciell sälta och gammaldags metoder för framställningen
Oftast blandar man även i gräslök.

Har man som besökare tur och det finns tid för tillverkning just den dagen, kan det finnas möjlighet att handla av dessa produkter.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning:
Från Orsa: Åk österut i rondellen vid E45 mot Slättberg, ta sedan av höger mot Viborg. Efter bron håll vänster och följ vägen ca 1,5 km. Sväng vänster vid skylt ö Grunuberg 11 km.

Från Mora: Åk E45 mot Orsa och tag höger i rondellen vid Mora lasarett mot Bergkarlås. Efter ca 13 km sväng höger vid skylt ö Grunuberg 11 km.

 

Kategorisering

 

Funktioner