Sök på turistmål.se:
 

Robinson Crusoe

 Restauranger  |   Borgholm, Ölands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

RESTAURANG ROBINSON CRUSOE I HJÄRTAT AV BORGHOLM PÅ ÖLAND

Restaurangen grundades 1974 av Birgitta Jeansson. Namnet kommer från boken Robinson Crusoe som Birgitta läste för sina barn. Namnet var praktisk eftersom de flesta människor i hela världen känner tilll Daniel Dafoes skeppbrutna gestalt.

De flesta människor kan även uttala namnet på sitt modersmål, vilket gör att många turister också besöker Robinson Crusoe som ligger vackert belägen i Borgholms hamn.

Redan från början var det långa köer med människor som ville prova menyn på Robinson Crusoe eftersom ryktet hade spridit sig att maten var annorlunda kryddad och att maten var smakrik. På sjuttiotalet var det inte vanligt med vitlök i maten och dragon vilket upplevdes aningen exotiskt på denna tid.

Miljön är gemytlig och det finns flera spännande föremål i restaurangen, bland dem hör en fiskesnipa som är upphängd i taket. Flera av föremålen i restaurangen kommer söderifrån. Det finns alltid någonting nytt att upptäcka på Robinson Crusoe.

Välkommen hit och utforska menyn som bjuder på många läckerheter.

Idag har restaurangen blivit ett populärt och självklart utflyktsmål för människor från hela världen när de besöker Borgholm.

BESÖK VÅR BAR

Inte hungrig men gärna njuter av Borgholms vackraste solnedgång och behaglig musik. Välkommen att avnjuta en drink i vår mysiga bar.

Vägbeskrivning

Restaurang Robinson Crusoe
Hamnvägen 1
Borgholm

 

Kategorisering

 

Funktioner