Sök på turistmål.se:
 

Borgafjäll Hotell Äventyr & Spa

 Jakt och fiske, Upplevelser, Äventyr övrigt  |   Dorotea, Västerbottens län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Hotellet är ritat av Ralph Erskine. Han är känd som århundradets arkitekt i Sverige.

Vi har gratis Wi-Fi på hotellet för våra gäster.

Att uppleva den spännande arkitekturen är bara det värt ett besök!


Där vägen slutar börjar äventyret

Borgafjäll ligger i Södra Lapplands fjällvärld och omges av en storslagen fjällnatur, mäktiga bergsmassiv och mitt i samiska kulturområden. Det högsta fjället ‘Jen-Jen’ är 1.477 m ö.h. (50 meter högre än Åreskutan) och det finns många fjälltoppar att bestiga. Vägen slutar i Borgafjäll, det är därför ingen genomfartstrafik som stör. Där vägen tar slut tar vildmarken vid, du får därför en äkta känsla av vildmark. Det är du, naturen och vädrets makter. Under barmarkssäsongen blir du även påmind om vems domäner du hamnat i – du vandrar i renarnas land och tillsammans med dem uppe på de underbara fjällvidderna. I Borgafjäll har du nära till allt: vandringslederna, kantarellerna, backarna, skidspåren, skoterlederna, avkoppling, ja det mesta naturen kan erbjuda. En styrka som Borgafjäll har är att äventyret är nära och varierande. Många väljer exempelvis att åka skidor några dagar och kombinera det med skoter en dag.


Skoteråkning

Borgafjäll är skoterns ”Mecka”! Det finns över 100 mil skoterleder runt Borgafjäll och över 20.000 hektar friåkningsområden. Skoteruthyrning och leder startar utanför hotellet. Hotellet har även ett garage med de vanligaste verktygen och lyftbord om du skulle köra sönder. Eftersom Borgafjäll är så snösäkert pågår säsongen till början på maj. Skoterguider finns att hyra.


Jakt

Borgafjäll Hotell Äventyr & Spa välkomnar alla jägare med dess fyrbenta vänner. Vi har rum som är väl anpassade för att hela jaktsällskapet skall trivas. Inför sommar-höst-jakten 2016 kommer vi även att ha mobila hundgårdar för de som önskar hyra sådana.


Borgafjäll Hotell Äventyr & Spa

Borgafjäll Hotell Äventyr & Spa bjuder på en varm och gemytlig atmosfär med ledord som ”äkta” och ”humor”. Vi är Hotellet som önskar att våra gäster ska känna sig som hemma och trivas i den avkopplande miljön. Här är det exempelvis okey att möblera om på Hyllan så att det passar ditt sällskap, du får gärna tända eld i någon av spisarna eller fylla på mer ved – ifall personalen inte hinner med att göra just det. Även om Hotellet arbetar utifrån en enkelt koncept ger vi inte avkall på renlighet och god kvalité på det vi erbjuder.
Hotellets spännande arkitektur är ett resultat av arkitekt Ralph Erskine. Detta var hans andra verk i Sverige, det första var Avasjö kapell som ligger ca 300 meter från hotellet. Ifall du vill veta mer om Ralph Erskine och hans verk säljer vi en C-uppsats av Kicki Djärv i hotellets lilla shop.

Vi vet att det idag finns många som efterfrågar mindre och annorlunda fjällanläggningar och just den produkten finner du hos oss på Borgafjäll Hotell Äventyr & Spa.

Varmt Välkomna!

Öppettider

Se hemsida för mer information.

Priser

Se hemsida för mer information.

Vägbeskrivning

Med egen bil

Borgafjäll ligger nära till om du tar bilen och det är mestadels ”snabba” vägar och bra vägförhållanden. Som jämförelse är det bara 6 mil längre från Stockholm till Borgafjäll än till Åre, men rakare och bättre vägar.
Några exempel: 31 mil från Umeå, 30 mil från Örnsköldsvik, 35 mil från Sundsvall, 55 mil från Gävle, 72 mil från Stockholm, 38 mil från Skellefteå och 47 mil från Piteå.
För att sätta sträckan i relation till avstånd i södra Sverige, är exempelvis sträckan Stockholm till Lund 72 mil.
Med flyg

Nextjet flyger reguljärt från Arlanda till Vilhelmina, se http://nextjet.se/sv.
Vi erbjuder flygtransfer från Vilhelmina, max 8 personer för 1.500 kr enkel resa. Boka genom att ringa hotellet +46-942-421 00.

Andra flygalternativ är Lycksele och Östersund.
Hyr bil

Boka din hyrbil hos Straukas hyrbilar, ring +46-70-201 10 44.
Med båt

Boka Wasaline över från Vasa till Umeå, se http://www.wasaline.com/sv/
Med buss

Vi i Borgafjäll arbetar aktivt på att få bättre bussförbindelser till Borgafjäll. Det är idag fullt möjligt att ta sig till Borgafjäll med buss, men det krävs byten. För mer information, se http://www.tabussen.nu/lanstrafiken/tidtabeller-och-kartor/

 

Kategorisering

 

Funktioner