Sök på turistmål.se:
 

Friluftsmuseet Gamla Linköping

 Parker och trädgårdar  |   Linköping, Östergötlands län

 

Beskrivning

Följ med på en minnesrik tidsresa och upplev stad, skog och land som för hundra år sedan! Ta en paus i vardagen och njut av en rofylld och unik miljö med trähus, kullerstensgränder, historiska trädgårdar, museer, butiker och serveringar. Ett antal visningsträdgårdar, som alltid är öppna, visar hur olika typer av stadsträdgårdar kunde se ut under 1800- och 1900-talen. Här finns också en rekonstruerad koloniträdgård, en örtagård och en upplevelse-och tillgänglighetsträdgård, Täppan.
Vallaskogens naturreservat erbjuder både långa och korta skogspromenader och visar hur en bondeskog kunde brukas på 1800-talet. Här finns också en upplevelsestig med informationsskyltar om djur och natur.

Öppettider

Museiområdet är alltid öppet. Generella öppettider i butiker och utställningar: må-fr 10-17, lö-sö 11-16 året runt. För information om öppettider i museer och övriga verksamheter, ring 013-12 11 10

Priser

Fri entré

Vägbeskrivning

Friluftsmuseet Gamla Linköping är beläget ca 2 km väster om Linköpings centrum. Det är lättillgängligt från såväl stadskärnan som de största vägarna, t ex E4, oavsett om du kommer med egen bil eller åker buss eller tåg. Flera busslinjer går till friluftsmuseet från Resecentrum. För mer info, ring 013-12 11 10 eller läs mer på ostgotatrafiken.se. Kommer du med bil från centrum kör du Drottninggatan/Malmslättsvägen alternativt ytterringen (y-ring) och följer skyltningen.

 

Kategorisering

 

Funktioner