Sök på turistmål.se:
 

Garpens Fyrplats

 Båt och segling, Naturupplevelser  |   Torsås, Kalmars län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Garpen är en ö i Kalmarsund som ligger cirka två kilometer ut från Bergkvara. Är du på besök i Torsås Kommun, bör du inte missa ett besök eller en övernattning i de tidstypiska fyrvaktarbostäderna.

Garpen kan även bokas för konferenser, fester, kick-off och liknande. Med båten Kronan, som avgår från Bergkvara gästhamn, åker du bekvämt till Garpen.

Den unika och kulturhistoriska miljön ger dig en alldeles särskild upplevelse utöver det vanliga. På Garpen finns ingen stress eller hets, här kan man bara vara, titta på fågellivet och njuta av vågornas kluckande – som balsam för själen.

Grilla någon kväll, det finns gott om avskilda platser. Har du inte egen utrustning med dig går det att hyra. Sedan är det bara att ha picknick vid strandkanten. På Garpens Fyrplats kan du t. ex. ta en fika, gå upp i fyren för att njuta av utsikten över Kalmarsund, besöka vår lilla utställning – Garpens historia i bild – i fyrens entréplan eller bada från piren.

Följande saker finns att låna på ön: strandleksaker, badmintonracket, krocket- och kubbspel

Hyr en hel ö!
Tänk att få hyra en hel ö med fyr och fyrvaktarbostäder – ett dygn är den din! Perfekt för kalas, bröllopsfester, kick-off med mera. Upp till 30 personer kan få njuta av denna unika upplevelse. 20 personer har vi sängplatser för.

Rummens storlek varierar från 2-bäddsrum till 4-bäddsrum. Vi har 20 bäddar fördelade på tre hus och två extrabäddar med valfri placering.
Ett av rummen – Andrummet – är inrett av Ernst Kirchsteiger sommaren 2009.

Detta inkluderar egen ö, båttransport till och från ön, övernattning i rum med garanterad havsutsikt, frukost, städning, lakan och handduk. Garpen är bemannat under er vistelse. Tillgång till matsalen/konferensrum.

Vägbeskrivning

Det tar ca 15 minuter med båt att komma ut till Garpens fyrplats. Båten Kronan avgår från Bergkvara gästhamn. Under högsäsong går båten enligt tidtabell, se vår hemsida www.garpen.se. Under högsäsong går det även att boka båten till Garpen på andra tider än tidtabellens, då endast för större grupper, 8–12 personer.

Under för- och eftersäsong är gäster naturligtvis också välkomna. Vi tar varmt emot bokade dagsällskap, konferenser och övernattande gäster. För att komma ut till ön under icke högsäsong beställs båtturer enligt överenskommelse.

 

Kategorisering

 

Funktioner