Sök på turistmål.se:
 

Astrid Lindgrens Näs

 Guidningar, Upplevelser  |   Vimmerby, Kalmars län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkommen till Astrid Lindgrens Näs!

De flesta människor har starka känslor för Astrid Lindgren och hennes böcker. Hennes författarskap trotsar alla gränser – hon läses av alla generationer i alla världsdelar. Med skarp penna och trygg röst, med humor och värme, stred hon för miljön, barns rättigheter, djurskydd, barnkultur, flyktingrätt och jämställdhet. Astrid Lindgrens Näs är platsen där Astrid Lindgren föddes och där hennes författarskap tar sin början. Här hörde hon de berättelser och mötte många av de personer och de miljöer som sedan bildade grunden i hennes böcker.

Besök Astrid Lindgrens barndomshem
Följ med på en guidad tur och förflytta dig till tiden när Astrid växte upp här med sina tre syskon, sina föräldrar och de många andra som arbetade på gården. Huset ser precis ut som när Astrid var liten flicka. Här kommer du rakt in i den miljö som inspirerade till de älskade berättelserna.

Se utställningen om Astrid Lindgren
Vår utställning Hela världens Astrid Lindgren tar dig med från Astrids uppväxt här på Näs till hennes liv som hyllad och världsberömd författare. Här möter du både jazzbönan, mamman, barnboksredaktören och opinionsbildaren Astrid Lindgren.

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs
Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs har vuxit fram ur känslor och stämningar från Astrid Lindgrens författarskap, de är en plats för kultur, samtal, bus, debatt, lek, allvar och humor. Nu i sommar inviger vi den 11 juni den sista delen – Kapitel 3.

Världsberömde Land Art-konstnären Patrick Dougherty bygger en stor installation i trädgårdarna. Under tre-fyra veckor i april bygger han tillsammans med ett tiotal volontärer ett stort konstverk i våra trädgårdar. Det är det första som han bygger i Sverige.

Välkomna!

Öppettider

Se hemsidan för mer information.

Priser

Se hemsida för mer information.

Vägbeskrivning

Prästgårdsgatan 24
S-598 36 Vimmerby

 

Kategorisering

 

Funktioner