Sök på turistmål.se:
 

Regnbågsdalen Café & Guesthouse

 Restauranger, Bed and Breakfast  |   Eksjö, Jönköpings län

pris från 850 kr per rum

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

I Ingatorp, mitt i Smålands Högland och i Astrid Lindgrens och Albert Engströms barndomstrakter, ligger Regnbågsdalen Café & Guesthouse. Under samma tak finns också vår Handelsbod där ni kan handla tidningar, godis, tobak och dagligvaror med mera.

Vi erbjuder ett bekvämt och charmigt boende i en helt nyrenoverad del. Hyr ni ett rum delar ni kök och toalett med de som bor i det andra rummet. Bägge rummen är nyrenoverade och bekväma. Köket är utrustat med allt husgeråd som kan tänkas behövas med spis, micro och kylskåp/frys. Självklart har vi även WiFi.

I vår Bistro kan ni njuta av god mat ā la carte, kaffe och te, goda smörgåsar, lättare mat och bakverk med mera. Men också av en rogivande atmosfär där vi låter landsbygd möta storstad. Bistro Regnbågsdalen stoltserar med fullständiga rätttigheter. Kanske en kall öl eller ett gott glas vin kan locka en varm sommarkväll. Intas med fördel på vår härliga uteservering eller i vår stora, sköna trädgård.

Allt detta under samma tak i ett fantastiskt vackert hus byggt 1921. En stor, delvis insynsskyddad, trädgård inbjuder sommartid till avkoppling för de vuxna och till lek för barnen.

Tre minuters gångväg från oss ligger Ingatorpssjön med badbryggor, lekplats och grillplats. En promenad på den under kvällstid upplysta stigen runt sjön, är en naturskön upplevelse. Ingatorps kyrka med sitt säregna kyrktorn tornar mäktigt upp sig i blickfånget och speglar sig i det stilla vattnet. Kyrkan blev 1997 vald till Sveriges vackraste kyrka. Här finns också Sveriges äldsta träbyggnad, Tiondeboden, byggd i början på 1200-talet. Strax bakom kyrkan ser man toppen av Valbacken från vilken man har en bedövande utsikt över hela bygden.

Vintertid kan man med fördel spänna på sig laggarna och köra några sköna carvingsvängar nerför Valbackspisterna som stoltserar med två liftar och fyra nedfarter och en mycket aktiv alpin förening. Skid- och snowboarduthyrning finns på plats. Se pistkartan här.

Här uppe ringlar sig den totalt 30 mil långa Höglandsleden förbi ner mot Ingatorp och passerar förbi Regnbågsdalen Café & Guesthouse. Här kan lyckligt trötta vandrare med fördel njuta av t.ex. varm choklad med vispgrädde, enklare men god mat och värme och skön stämning.

Är du en hängiven fiskare så har närområdet många bra fiskesjöar att erbjuda. Fiskekort till Silveråns FVO och sjön Hjorten finns att köpa i vår Handelsbod.

Ett Lantbruksmuseum med en unik samling tändkulemotorer, ett kyrkomuseum och en gigantisk, välbesökt loppis kanske också lockar.

Klicka in på flikarna högst upp på sidan för att läsa mer om vad som finns att göra i denna vackra del av Småland. Ta del av vad som händer i närområdet under året i vår Kalender (denna fylls ständigt på) eller anmäl er till vårt Nyhetsbrev så får ni allt som händer direkt i er inkorg.

Sist men inte minst så vill vi, Karina och Gunnel, hälsa er varmt välkomna till oss på Regnbågsdalen Café & Guesthouse!

Öppettider

Bistro/Café:
Tisdag - Torsdag 13:00 - 20:00
Fredag/Lördag 13:00 - 23:00
Söndag 13:00 - 18:00

Handelsbod:
Tisdag - Söndag 13:00 - 18:00

På Måndagar är både Bistro/Café och Handelsboden stängd.

Priser

Dubbelrum 850 kr/dygn.

Fyrbäddsrum 1.200 kr/dygn.

Frukost 75 kr/person

Vägbeskrivning

Med bil:
Att hitta till oss är otroligt enkelt vilket håll ni än kommer ifrån. Regnbågsdalen Café & Guesthouse ligger på Storgatan 24 i Ingatorp. Väg 40 passerar alldeles förbi vårt lilla samhälle. Kommer ni från Vimmerbyhållet svänger ni första till höger in till Ingatorp och följer sedan Storgatan. Kommer ni från Eksjö svänger ni första till vänster och kommer rakt på Regnbågsdalen Café & Guesthouse.

Med buss:
Bussar går från Vimmerby, Nässjö, Eksjö och Jönköping. Alla stannar endast 50 meter från Regnbågsdalen Café & Guesthouse. Se tidtabeller här.

Storgatan 24
57031 Ingatorp

 

Kategorisering

 

Funktioner