Sök på turistmål.se:
 

Rörstrand Center

 Köpcentrum  |   Lidköping, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Rörstrand Center

I de gamla Rörstrandsfabrikerna, där det vita guldet formats och dekorerats i över hundra år, verkar idag 140 verksamheter. Välkommen att uppleva ett stycke svensk historia, skåda nyskapande hantverk, låt fantasin flöda i skaparverkstaden, designshoppa i våra butiker och njut av god mat i unika miljöer.

289 år av porslinshistoria
Rörstrand Museum är områdets kärna och här visas alltifrån 1700-talets fajanser till nutida form och design. I anslutning till den gedigna utställningen ligger Rörstrand Museums café. Här serveras lunch, kakor och söta pajer. Varje år koras årets Rörstrandskaka, för att sedan bakas och säljas i kaféet följande år.

Design, kvalité och tradition
Rörstrand Center genomsyras av hantverk. Det finns en stolthet på området hos verksamheterna som befinner sig här, och också i att förmedla detta vidare genom kurser och utbildningar i keramik, mönsterdesign, möbeltapetsering, drejning och matlagning.

I anslutning till Lera med mera ligger Skaparverkstaden. Både barn och vuxna är välkomna att måla kakelplattor, muggar och prova på att dreja med mera.

På Rörstrand Center finns Porslinsfabriken, ett av Sveriges få aktiva porslinsfabriker. Fabriken har ett nära samarbete med konstnärer och formgivare och här produceras mindre serier, offentliga utsmyckningar, kakelugnar samt dekoration och försäljning av det anrika Hackefors-porslinet.


Mitt i Rörstrands gamla fabrikslokaler erbjuder Iittala Outlet och Design Outlet flera tusen kvadratmeter härlig designshopping. I anslutning till Iittala Outlet leds man av doften från den personliga och vackra blomsterbutiken Orangeri Fägring. Det finns en röd tråd av hälsoverksamheter på området och även ett apotek: Apoteket Hamnstaden.

Smakupplevelser
I den tidigare silon för porslinsmassan, ryms Strand Matsalar. Restaurangen innefattar två plan, och en skybar med en vidunderlig utsikt över Vänern och Lidköping. Vid vackert väder erbjuds här besökaren en vy ända bort till Kinnekulle. Med stor vikt på säsongsbetonade menyer och utvalda råvaror serveras klassisk husmanskost med en modern touch.
Vad vore en kafferast utan en Delicatoboll? Delicato Outlet har allt från choklad till tårtor. På Rörstrand Centers innergården finns områdets egna populära konditori- Konditor Trulsson.


När du vill uppleva porslinets och keramikens hemstad Lidköping, utgå från Rörstrand Center och upptäck en del av vårt svenska kulturarv.

Välkommen!

Öppettider

Öppet alla dagar

Måndag-Fredag 10-18
Lördag 10-16
Söndag 12-16
+ För ev avvikelser, se butikens hemsida

FRI PARKERING ALLA DAGAR!

 

Kategorisering

 

Funktioner