Sök på turistmål.se:
 

Stavsjö krog & kafé

 Restauranger  |   Nyköping, Södermanlands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkommen till Stavsjö Krog & Kafé och presentbutik
Vi finns i Kolmården vid E4:an mellan Nyköping och Norrköping, i gränslandet där Östergötland möter Sörmland. Vi jobbar för kvalitet och engagemang med kunden i fokus. Miljön är ombonad, hemtrevlig och fräsch. Maten lagas från grunden av våra erfarna kockar. Kakorna bakas i eget bageri. Om möjligt så köper vi gärna närproducerade råvaror. Presentbutiken med tillhörande webbutik är välfylld med fokus på lantlig inredning och ekologiska leksaker.

Restaurang

Vi serverar mat lagad från grunden med fokus på svensk husmanskost. Vi har två matsalar där det finns totalt 182 sittplatser. Därutöver har vi ett chaufförsrum med 8 sittplatser.

Dagens rätt
Dagens rätt serveras vardagar kl 11.00-15.00. I dagens rätt ingår salladsbuffé, ett glas dryck i automaten & kaffe.

Ā la carte
Ā la carte serveras 11.00-20.45. Innan 11.00 erbjuder vi ett begränsat utbud av vår á la carte. Vi har även flera fräscha sallader och matiga smörgåsar.

Vegetariskt
Vi serverar varje dag en vegetarisk rätt och en vegetarisk soppa. Mer information finns vid kassan. Ring gärna och fråga om du vill veta exakt meny.

Presentbutik – Hemma i Stavsjö

I vår presentbutik finner du inredningsdetaljer som passar både för vardag och fest. Vi har ett stort sortiment som ständigt byts ut och förnyas. Presentbutiken startade vi 2004 i en liten skala och den växer för varje år. Vi har ett 100-tal leverantörer och tillsammans blir det en mix av fina och roliga saker som uppskattas av många. Vi köper in ifrån Ib Laursen, Nordal, Chic Antique, Ekelunds, Skandinavisk hemslöjd och Klockargården för att nämna några.

För oss är det viktigt att tänka ekologiskt där det går. Vi har mycket för barnen i ekologiska och giftfria material, städ -& tvättprodukter med miljötänk samt ett urval av ekologiskt mathantverk.


Kafé

Vi serverar kaffebröd som vi bakar själva och smörgåsar med bröd från ett lokalt bageri. Det är Katarina och Sara som ansvarar för bakningen hos oss. Prova gärna vår populära rutor och våra hemgjorda mumsmums.

Vårt smörgåsutbud består till största delen av klassiska smörgåsar med pålägg som ägg-& anjovis, leverpastej och köttbullar. Om du är allergisk mot något speciellt så hjälper vi dig om du kommer fram till kassan och frågar.

I kafédelen har vi inrett med gamla möbler och nya inredningsdetaljer. Kafédelen ligger i anslutning till presentbutiken.


Hoppas ni ska trivas hos oss!
Familjen Carlsson med medarbetare

Öppettider

Öppet alla dagar 07.00-21.00 (avvikande öppettider se nedan)

Jul & Nyår
Julafton Stängt
Juldagen Stängt
Annandagen 07.00-21.00
Nyårsafton 07.00-15.00
Nyårsdagen 09.00-21.00

Påsk
Påskafton 07.00-18.30

Midsommar
Midsommarafton 07.00-15.00
Midsommardagen 09.00-21.00

Priser

DAGENS RÄTT 89 kr (helgmeny står längst ned på sidan)

Vägbeskrivning

Vi finns vid E4:an mellan Norrköping och Nyköping, avfart 127. Kör av där det står Stavsjö och fortsätt upp på berget vid Statoilmacken.

Avstånd till Stavsjö
Stockholm 14 mil
Nyköping 3,5 mil
Norrköping 2,5 mil
Jönköping 20 mil

 

Kategorisering

 

Funktioner