Sök på turistmål.se:
 

Siknäsfortet

 Guidningar, Upplevelser  |   Kalix, Norrbottens län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkommen till Siknäsfortet

Du anländer till Siknäsfortet som ligger bara några kilometrar från Östersjöns nordligaste punkt. Våra entusiastiska guider leder dig genom stötvågstunneln till anläggningen som består av fyra våningar inne i berget.

Museets utställningar och den autentiskt bevarade anläggningen ger dig en enastående bild om Kalixlinjen och Siknäsfortet som kalla krigets lås i norr.

Skulle Kalixlinjen kunnat stoppa ryssarna? Det får vi aldrig veta – men att Kalixlinjen är en viktig och intressant del av vår historia, det rådet det inget tvivel om.

Vi erbjuder

- Guidade turer
Följ med på unik guidad tur i kalla krigets fotspår. Våra guider tar dig genom årtionden från kalla krigets början till dess avveckling i det enda fasta armébatteriet som bevarats i ursprungligt skick för eftervärlden. Guidningen tar ca 50 minuter och startar varje hel timme från kl 11.00 – 16.00. Vi kan erbjuda guidning dagligen på svenska, engelska, franska, italienska och ryska. Vi har guidning även på finska finska om beställningen sker dagen före. Rundtur till andra intressanta militära objekt i Kalixlinjen. Se under fliken ”upplevelser”

- Övernattning nere i berget
Vårt logement är i det skick som försvaret lämnade det. Det finns plats för 24 personer i fem rum av olika storlekar från enkelrum till logement för 14 personer. Upplev hur det var att leva i fortet och kombinera dina aktiviteter med övernattning. Detta kan organiseras endast för grupper av minst 8 personer.

ANNONSEN FINANSIERAS AV EUROPEISKA SRUKTUR OCH INVESTERINGSFONDERNA OCH LEADER-PROGRAMME

Öppettider

juni - augusti
kl 11.00 - 16.00

Priser

Besök i fortet med guidning 70,00
Kaffe,wienerbröd eller bulle 30,00
Övernattning (grupper) 450,00/person inkl frukost.

Vägbeskrivning

E4 1 km V Töre, sväng söderut mot Siknäs.
Kör 6 km och sväng till höger.
Följ skyltningen till fortet, ca 2 km.

Siknäsfortet
Siknäs (Kalix kommun)

Gps: 65O51´57,6´´N 22O37´32,7´´E

 

Kategorisering

 

Funktioner