Sök på turistmål.se:
 

Naven Upplevelser

 Stugor, Upplevelser  |   Lidköping, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkommen att uppleva Naven både till havs och på land.

Båtturer
Varför inte åka en båttur i en av Vänerns vackraste skärgårdar med ett rikt djur och fågelliv. Ekens skärgård med Läckö Slott, Navens fyr och Spikens fiskehamn på norra sidan av Kållandsö. Den lugna Tranebergs Skärgård på västra sidan som är mycket vacker och där öar och skär ligger väldigt tätt. Det är på denna sidan du ser den vackra solnedgången. Är man inte mer än 12 personer kan man åka både till Lurö och Djurö nationalpark. Ni kan chartra M/S Navaren några timmar eller varför inte en hel dag.

Kapten Stig-Olof Jonsson är uppvuxen på Navens fyr och den siste fyrvaktaren i 6:de generationen på Naven. Många uppskattar hans humoristiska berättelser från förr när skutorna gick täta på Vänern och om livet runt sjön. Som allt-i-allo har ni servicesinnade och trevliga Lena Andersson som både kan sjukvård, vara hopp-iland-kalle och servera kaffe, starkare drycker och mat.

Välkomna ombord önskar kapten och hans besättning!

Boende
Välkommen till oss på Navens fastland, hur man än vänder sig har man nära till Vänerns strand och med det bad, fiske och en underbar skärgård. Hos oss kan du boka två vinterbonade stugor totalt 11 sovplatser och en villavagn med 4 sovplatser. I alla stugor ingår båtplats och tillgång till sjösättningsramp.

Bastuflotte
Välkommen att hyra vår flotte med vedeldad bastu, badtunna och grillkåta. Flotten är 7×15 meter och ligger förankrad vi Navudden. Från flotten har du utsikt över Dalbosjön och kvällens solnedgång. Flotten är uppvärmd när du kommer. Flotten passar bra för sällskap upp till 15 personer men vi har haft sällskap på upp till 25 personer också.

Kajak
Vi är ett Point65 Kayak center.Vi erbjuder uthyrning av kajaker vid Naven och vid Läckö Slott mitt i den vackra Ekens skärgård i Vänern.

När du hyr kajaker hos oss kan vi garantera att du kommer få se vacker natur och ett rikt djurliv. Här finns det vatten för alla slags paddlare.

Vi anordnar även introduktionskurs , säkerhetskurs och turer.

Om du vill boka kajaker eller introduktionskurs gör du det på www.point65.se.

Vägbeskrivning

Till NAVENS FASTLAND
Följ skylt mot Läckö.
Ta vänster mot Traneberg / S:t Marie kapell och kör 5km på den vägen.
Sväng vänster vid skylt “Naven” och fortsätt 2,5 km.
Parkering vid småbåtshamnen.

Kållandsö Navudnsberg
53199 Lidköping

 

Kategorisering

 

Funktioner