Sök på turistmål.se:
 

Tjauls Gård

 Upplevelser  |   Gotland, Gotlands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Vi på Tjauls Gård
Om oss och gården

Tjauls gård är en pampig gotlandsgård som ligger lugnt ett stenkast från väg 149, bara 16 km norr om Visby och 1500 m från havet. I april 2012 tog Berra Marcusson och Ulrika Pettersson över driften från de tidigare ägarna Munthe. Här erbjuder de både lantligt boende och en mångfald av aktiviteter och event.

Berra Marcusson är upplevelseleverantören som arrangerar motorcykelturer både på Gotland och utomlands. Han är också en uppskattad föreläsare som gärna berättar om sina äventyr under Dakar-rallyn eller på resor.

Ulrika Pettersson har flera westernhästar och ponnyer i olika raser och storlekar. Hon hanterar sina hästar enligt Natural Horsemanship och erbjuder lektioner och turer för de som vill rida westernhästar.

På gården bor också deras son Vike och ibland får de förstärkning av Berras döttrar Malin och Frieda.

Öppettider

Se Sida

Priser

Se Sida

Vägbeskrivning

Hitta hit

Det tar ungefär en kvart att köra med bil från Visby till Tjauls gård. Du tar väg 149 mot Lummelunda och Kappelshamn, efter 15 km finns en gulröd skylt på höger sida ”Tjauls Gård”. (Du har då passerat skyltar med ex Lummelundagrottorna, Kinnerstugan och Nyhamn). Sväng upp mot gården och följ grusvägen rakt fram genom träd allén tills träden tar slut och du ser det mittersta av tre vindkraftverk som även är märkt “Tjauls”, sväng in mellan de två vita grindstolparna och du är framme

Färdas du med buss så är det Linje 61 som gäller.

Vill du cykla finns det en fin nybyggd cykelväg från Visby – den räcker nästan ända fram, sen är det 700 meter kvar på stora vägen, men det går också att cykla på småvägar.

 

Kategorisering

 

Funktioner