Sök på turistmål.se:
 

Göteborgs Pepparkaksbageri

 Upplevelser, Caféer och bagerier  |   Göteborg, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Göteborgs Pepparkaksbageri har sedan 1924 citruspepparkakor som sin specialitet. De är bakade efter ett gammalt och mycket hemligt recept. Vi bakar och packar våra pepparkakor i bageriet på St Sigfridsgatan i Göteborg. Det personliga och nära hantverket möjliggör de fina pepparkakorna.

Göteborgs Pepparkaksbageri har vid flertalet tillfällen fått fina utmärkelser. Gastronomiska Akademien har tilldelat oss diplom för “mångårig tillverkning av oöverträffade pepparkakor”. Vi har också fått en hedersbetygelse från M Sandahl foundation. Tidskriften Gourmet har två gånger diplomerat oss för god matkultur. I Gourmets motivering lyder det: “Sveriges bästa pepparkaksbageri”.

Bageriet har anor från 1924. Under de första decennierna var kakorna dock bara en del av ett större sortiment. 1932 tog Gösta Karlsson över bageriet som då låg på Inge-borgsgatan i Lunden. 1950 kom den unge Lennart Blomdell till Göteborg från Skåne. Han fick anställning i bageriet, där han även träffade sin blivande fru Märta. Paret tog senare över bageriet, och tillverkning som så småningom flyttades till St Sigfridsgatan.

Deras son Per Blomdell tog över verksamheten och drev det klassiska företaget vidare i många år tills våren 2020 då han lämnade över rodret till en ny ägare. Och självklart kommer det hemliga receptet bevaras och pepparkakorna kommer fortsätta att bakas i många år till.

Öppettider

Måndag - Fredag 08.30-17.00
Sommarstängt 12/7 - 9/8

Priser

https://www.pepparkaksbageriet.se/bestall

Vägbeskrivning

Sankt Sigfridsgatan 146, 412 67 Göteborg

 

Kategorisering

 

Funktioner