Sök på turistmål.se:
 

STF Station Linné

 Vandrarhem, Naturupplevelser, Butiker  |   Mörbylånga, Ölands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkomna till Station Linné!

Att bo på Station Linné ger en perfekt och lugn bas för att uppleva Ölands fantastiska natur. Här bor du alldeles intill Stora Alvarets vidder och Mittlandsskogens lummiga grönska.
Det innebär även en unik möjlighet att få vistas i miljön på en verksam och aktiv forskningsstation. Station Linné har funnits sedan 1963 och ägs av en ideell stiftelse. Visionen är att bidra till en hållbar framtid, där all verksamhet syftar till att gynna den biologiska mångfalden. Ett uttalat mål är att sprida kunskap och intresse om den forskning som bedrivs.
Det är detta som, tillsammans med det enastående läget, gör Station Linné till ett alldeles speciellt boende.
Våra 28 rum är fördelade på enkel- och dubbelrum, alla med privat dusch och toalett. Möjlighet finns att göra tillägg för frukost, lakan och handdukar samt slutstädning. I vårt välutrustade gemensamhetskök finns allt du behöver för att tillaga egna måltider som du sedan kan njuta av i vår mysiga matsal med härlig utsikt över trädgården.
Dagtid har vi öppet i vårt café, och i vår butik hittar du en mängd fina Ölandsprodukter, böcker och ett stort utbud av entomologiskt material för den insektsintresserade.
Alldeles inpå knuten utgår flera vandringsleder som är några av landets i särklass intressantaste på grund av den artrikedom som finns just här. V har ett sommarprogram fyllt av naturguidningar om orkidéer, fladdermöss och Alvaret såväl som historiska guidningar till ”Gamla Skogsby”, Ölands största järnåldersby. Allt detta kan du läsa mer om på vår hemsida.
Varmt välkommen!

Öppettider

Besök vår hemsida för mer information.

Priser

Besök vår hemsida för mer information.

Vägbeskrivning

Besök vår hemsida för mer information.

 

Kategorisering

 

Funktioner