Sök på turistmål.se:
 

Station Linné

 Vandrarhem, Naturupplevelser, Butiker  |   Mörbylånga, Ölands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkomna till Station Linné!

Station Linné har funnits sedan 1963 och är en internationellt arbetande forskningsstation som producerar vetenskapliga resultat i världsklass. Vi bedriver egen forsknings- och utbildningsverksamhet året runt, men stationen är också värd för många svenska och utländska forskare, vilka bedriver sina fältstudier här. Samtidigt som forskningsstationen är en port till sydöstra Sveriges natur och södra Ölands världsarv så erbjuder vi kurser, naturguidningar, naturskola för barn samt boende.

Station Linné erbjuder ett brett sortiment av naturupplevelser. Dels har vi under vår och sommar ett antal fasta guidetider för allmänheten, dels anordnar vi mot beställning naturupplevelser/guidningar för privata sällskap, företag och skolklasser.

Det finns tre fantastiskt fina vandringsleder med utgångspunkt från Station Linné. 2 km, 3 km och 6,5 km. Inplastade kartor med text finns i skåpet på stationens västra gavel där informationstavlorna sitter. Ta med fikakorgen!

Vi håller på att ta fram artbingo som ni kommer kunna ladda ner från vår hemsida (och även hämta i skåpet på stationens västra gavel). Detta artbingo kan sedan genomföras på egen hand och i egen takt! Välj om du bara vill strosa omkring i området eller gå någon av våra fantastiska vandringsleder. Det finns tre vandringsleder så ni kan välja hur långt ni vill gå. Varje månad kommer vi uppdatera med nya arter så detta kommer bli en lärorik upplevelse för hela familjen, året om!

Den 8 Maj slog vi upp dörrarna för vårt nya boende. Vi har fått 28 nya fräscha rum med dusch och toalett. 6 enkelrum och 22 dubbelrum.
Den östra flygeln i den nuvarande stationen ska bli ett nytt stort gemensamhetskök med fina sittplatser och en ny föreläsningssal.

Välkommen till vår butik!
I vår butik på Station Linné finner du ett rikt utbud av entomologiskt material. Vi har bland annat håvar och håvtillbehör, insektsnålar, spännbräden och mycket mer! Hos oss hittar du även böcker som exempelvis Nationalnyckeln och annan kvalitetslitteratur. Här säljs det även olika lokala delikatesser och för barnen har vi gott om pyssel, spel och böcker.

Varmt välkommen ska just du vara till Station Linné!

Öppettider

Besök vår hemsida för mer information.

Priser

Besök vår hemsida för mer information.

Vägbeskrivning

Besök vår hemsida för mer information.

 

Kategorisering

 

Funktioner