Sök på turistmål.se:
 

Gunnebo Slott och Trädgårdar

 Parker och trädgårdar  |   Mölndal, Västra Götalands län

 

Beskrivning

På Gunnebo finns tre typer av trädgårdar: stilträdgården, landskapsparken och köksträdgårdarna. Alla dessa ritades av arkitekt C. W. Carlberg och har i omgångar återskapats under de senaste decennierna.

Hela parkanläggningen är KRAV-certifierad sedan 2006 och drivs ekologiskt med tonvikt på historiskt trädgårdshantverk.

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar och ligger vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön i Mölndals stad, strax söder om Göteborg.

Gunnebo är ett av Västsveriges mest populära besöksmål. All verksamhet på Gunnebo bedrivs med ekologisk inriktning och anläggningen är öppen dagligen året runt.

På Gunnebo finns vid sidan av slottet och de berömda trädgårdarna också ett kaffehus och krog (öppet dagligen året runt), butik (öppet dagligen året runt) lantgård, turistbyrå samt en omfattande evenemangsverksamhet med allt från guidade visningar till sommarteater med rikskända skådespelare samt återkommande höst- och julmarknader.

Öppettider

Trädgårdarna är öppna att besöka från soluppgång till solnedgång. Slottet öppet endast i samband med guidade visningar, helger vintertid och dagligen under högsäsong.

Restaurang och butik öppet dagligen hela året:
Januari-juni kl 11-16
Juli-augusti kl 11-17
September-December kl 11-16
(stängt julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen)

Priser

Frivillig entré. Avgift till guidade visningar.

Vägbeskrivning

Gunnebo Slott och Trädgårdar är skyltat både från E6 och Riksväg 40 västerut. Följ brun vägskyltning med ´sevärdhetskringla´. Vid lantgården finns handikappsparkering.

 

Kategorisering

 

Funktioner