Sök på turistmål.se:
 

Fotevikens Museum

 Historiska sevärdheter  |   Vellinge, Skånes län

 

Beskrivning

Ett Living history Museum, Open air museum eller friluftsmuseum som det också kallas är inget traditionellt museum som vi föreställer oss ett museum. Här finns inga glasmontrar, inga salar med marmorgolv, inga beskrivande skyltar inte ens en traditionell museibyggnad. Här finns istället en hel vikingastad uppbyggd med dåtidens material och tekniker, så historiskt korrekt man kan komma med de arkeologiska och historiska källmaterial man känner till. Staden består med andra ord inte av filmkulisser utan av rätt igenom riktiga, solida och beboliga hus.

För att staden skall upplevas som en levande stad som den kunde te sig för ca tusen år sedan har vi befolkat staden med frivilliga som är intresserade av att levandegöra vikingatiden.

I Fotevikens vikingastad vid Höllviken 25 km söder om Malmö finns vikingahistorien som den utspelades för 900 år sedan. Vi kan stolt presentera ett 20-tal historiska hus i en levande miljö med spännande historia. På området finns till exempel en plats som var vigd till asagudarna och även platsen för ett stort slag år 1134. Välkomna att gå in i husen och möt vikingarna där!

Avsluta besöket i vår museibutik där ni bland annat hittar kopior på vikingatida smycken, mönster till vikingatida dräkter, böcker, souvenirer i ben & horn och mycket mer.

Varmt välkomna.

Öppettider

Säsongen 2019
30 april – 20 juni: mån-fre 10-16
22 juni - 8 september: alla dagar 10-16
Stängt Midsommarafton (21 juni).

Priser

Entré
Vuxen 110:-
Barn 6-15 år 40:-
Familj 2 vuxna + barn 250:-
Pensionär 90:-

Vägbeskrivning

Kommer du med bil norrifrån på riksväg 100 tar du till höger i den första rondellen i norra Höllviken. Följ vägskyltarna.
Kommer du med bil från Trelleborg måste du ta till vänster på kustvägen till Höllviken direkt utanför Trelleborg.

 

Kategorisering

 

Funktioner