Sök på turistmål.se:
 

Kungajaktmuseet Älgens Berg

 Museer  |   Vänersborg, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Kungajaktmuseet Älgens Berg, beläget i Ekopark Halle-Hunneberg, är ett museum utöver det vanliga. Det är ett spännande upplevelsecentrum som berättar om livet på tvillingbergen Halle och Hunne, om bergens dramatiska geologi med hisnande rasbranter, om fängslande kulturhistoria, traditionell kungajakt, fantastisk natur och Vitteneguldets glänsande prakt. Stig in i bergens fascinerande värld!

Inne i museet finner du en permanent utställning om bergens djurliv, geologi, kulturhistoria och kungajakt. Under året anordnas även olika tillfälliga utställningar i museet. Förutom allt detta finner du en ekoparkutställning där du kan finna nyttig information om Ekopark Halle-Hunneberg samt om sevärdheter och aktiviteter som inspirerar till utflykter.

Utöver spännande utställningar om livet på Halle- och Hunneberg, arrangerar museet flera aktiviteter och evenemang under året. Välkommen!

I direkt anslutning till museet finner du restaurang Spiskupan där du kan avnjuta en god lunchbuffé, söndagsmiddag eller kaffe med hembakt.

Öppettider

Januari Tisdag-Fredag 11-16
Feb-Maj Tisdag-Söndag 11-16
Juni-Aug Måndag-Söndag 10-18
Sept-Dec Tisdag-Söndag 11-16

Priser

Vuxen 60:-
Barn 6-16 år 30:-
Familj 150:-
Pensionär/student 45:-
Årskort Familj 350:-

Gruppbesök
Vuxna 40:- (min. 10 besökare)
Barn 20:- (min. 10 besökare)

Vägbeskrivning

Ca 6 km öster om Vänersborg. Kör via Vargön gamla 44:an och följ skyltarna mot Hunneberg.

 

Kategorisering

 

Funktioner