Sök på turistmål.se:
 

Aktivitetsbacken i Rättvik med sommarrodel, segway & paintball

Aktivitetsbacken i Rättvik med sommarrodel, segway & paintball

 Äventyr övrigt, Upplevelser  |   Rättvik, Dalarnas län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Rättviksbacken - vid Siljan i Dalarna med aktiviteter & camping året runt!

Här finns sommartid en unik Sommarrodelbana nedför skidbacken.
Dvs det är 2 st 725 meter långa banor, parallellt bredvid varandra. Detta är ett fartfyllt äventyr som passar de flesta - familjer, skolklasser, företagsevent, svensexor/möhippor, lägergrupper, äventyrslystna.

Rodlarna är hjulburna och försedda med broms, så man bestämmer själv farten. Även då rodeln dras uppför backen av lift, så är det en (nervpirrande) upplevelse. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av den fantastiska utsikten.
Juni-Aug är det Drop-IN! Dvs bara att dyka upp och köpa biljetter för en eller flera åkturer. Öppettider se hemsidan. Förbokade grupper är välkomna att boka även fr mitten av maj till början av oktober.

I Rättviksbacken finns dessutom en rolig och omväxlande paintballbana i skogen med flertalet hinder, fort, torn mm. All utrustning finns och omklädning sker i separat bod. Även tillgång till dusch, toalett och vedeldad bastu kan bokas. Tidsåtgången avgör man själv, oftast ca 2-3 timmar. Aktiviteten måste förbokas och är lämpligast för grupper på 8-22 pers, men är man fler så kan man dela in sig i flera lag och turas om att möta varandra.

Då sommarrodeln är öppen, så finns även möjlighet att hyra segways (drop-in) och då åka på plats i en liten segwaybana. Drop-in för alla bara man väger minst 30kg och myndig person är hyresansvarig.

Campingmöjlighet och ställplatser för husbilar och husvagnar finns stor del av året på fina plattformar/platåer i flackare delar av backen. Med el och tillgång till toalett, dusch, soptömning mm och utsikten över Siljan är underbar. Är det inte bemannat då man kommer, så är det bara att ringa eller skicka sms för hjälp och service.

För företag, konferensgrupper, svensexor, skolklasser, lägergrupper, kompisgäng mfl så är det möjligt att boka ett sk segwayevent eller helt mångkamps-paket med sommarrodel, paintball, segwayevent, vedeldad bastu, tur med traktorvagn mm. Begär offert.

Priser

se hemsidan

Vägbeskrivning

Ligger i Rättviks slalombacke/Rättviksbacken.
Slalomvägen 36 795 35 Rättvik.
Lat.60.878.031 Long. 15.136.928

 

Kategorisering

 

Funktioner