Sök på turistmål.se:
 

Flunsåsparken

 Folkparker  |   Göteborg, Västra Götalands län

 

Beskrivning

Flunsåsparken är Sveriges enda folkpark med fri entré. ”Flunsan” ligger på Sockenvägen, centralt på Hisingen nära Wieselgrensplatsen. Flunsåsparken som är en unik plats i Göteborg; en utomhusscen mitt i grönskan dit artister från hela Sverige, och världen, kommer för att uppträda.

Artistutbudet är lika spännande och mångsidigt som under tidigare år. ”Flunsan” är en plats för de etablerade stjärnorna och samtidigt den lokala och självklara scenen för barnens dansföreställningar och föreningslivets sammankomster.

Det är också en av förklaringarna till att en så stor publik hittar hit varje år. Sedan starten 1982 har Flunsåsparken gästats av mer än en miljon besökare. Göteborgs Stad, Lundby stadsdelsförvaltning, Flunsåsparkens sponsorer och föreningen ”Flunsåsparkens vänner” är stolta och glada att få bjuda in er till ännu en härlig sommar i Flunsåsparken.

Är du en av få som ännu inte varit här så gå, cykla, åk bil eller ta spårvagn eller buss till Wieselgrensplatsen eller Rambergsvallen. Promenera sedan den sista biten in mellan husen och sitt ner och njut av blommor och blad, ett vimlande folkliv och ett knippe riktigt bra artister.

Priser

Flunsåsparken är Sveriges enda folkpark med fri entré

Vägbeskrivning

”Flunsan” ligger på Sockenvägen, centralt på Hisingen och med gångavstånd från exempelvis Wieselgrensplatsen.Spårvagn 5, 6 och 10 samt buss 24 stannar vid Rambergsvallen.Buss 31,25 & spårvagn 13 stannar vid Wieselgrensplatsen.Kommer du med bil parkerar du enklast på Rambergsvallen,Vingagymnasiet.Tänk på att vara ute i god tid, då det kan komma väldigt mycket folk vissa kvällar.

 

Kategorisering

 

Funktioner