Sök på turistmål.se:
 

Anna & Mickes Kolåsentips

 Stugor, Naturupplevelser  |   Åre, Jämtlands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Porten till Skäckerfjällen!
”En af Sveriges vackraste högfjällsplatser”

Enligt en broschyr från 1895 ligger Kolåsens Fjällhotell just där. Hit har turisterna kommit sen 1893 för att jaga, fiska och njuta av natur och fjälluft. Kolåsen är en plats som drar sina besökare åter. Kolåsen och Skäckerfjällen en unik kombination!

Stuga i Kolåsen väljer du när du vill rå om dig själv!

Ha dina nära och kära omkring dig.
Var inte beroende varje måltid av restaurangens öppettider utan boka bord när du känner för att lyxa till det.
Hyr cykel eller kanot och se dig om i omgivningarna.

Granne med Kolåsen ligger Naturreservatet Skäckerfjällen. Ett imponerande fjällområde, variationsrikt med fjäll, myrar och urskogar. Trots att högsta fjället, Sandfjället (Steuker) inte är högre än 1 230 m.ö.h så har Skäckerfjällen en storslagen högfjällskaraktär och kallas för inte ”Lilla Sarek”

Rutsdalen delar fjällmassivet i två delar. På dess sydsida växer frodig granskog, medan motsatta sidan täcks av glesa blandbarrskogar på ett tunt moräntäcke.

Hela området präglas av samiskt liv och arbete. Renskötseln drivs av Kalls sameby och förutom små marker i enskild ägo så är hela reservatet åretruntmark för renbete.

Dörssvalen (Galonaute) är 894 m.ö.h. och den mest tillgängliga toppen från Kolåsen sett. En dagstur för hela familjen. Lunch eller kaffe på toppen med 360 graders utsikt…

Sockertoppsleden från Kolåsen till Anjan är 3,5 mil lång och tar ca tre dagar med övernattning att vandra. En väl värd vandring, sagolikt vacker. Men kan för den sportige även springas på en dag. En fantastisk löparsträcka.

Ta kontakt med oss för att höra mer och Välkommen önskar vi!

 

Kategorisering

 

Funktioner