Sök på turistmål.se:
 

Åbergs Museum

 Museer  |   Håbo, Uppsalas län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Lasse Åbergs museum i Bålsta är ett utflyktsmål för hela familjen. En gammal 1800-tals ladugård har genomgått en stilig renovering och är världens enda konst- serie- och leksaksmuseum med egen djungel.

Här finns en fantastisk samling serieinspirerad konst och serieoriginal på väggarna, en av världens främsta antika Disneysamling och Trazankoja i tre våningar med rutschbanan, hängbro och Hemliga Arnes labb.

I presentbutiken kan du hitta något för alla. Mycket av Lasses produktion, till exempel litografier, affischer, musik och vykort. Där finns också produkter från filmerna om Stig-Helmer men även leksaker, smycken och andra roliga presenter. Ofta är det Lasse Åberg själv som står i kassan.

I restaurangen kan du fika eller äta något gott. Allt är hembakat och hemlagat. På sommaren sitter man gärna på den härliga uteserveringen.

Utanför muséet finns en stor lekplats för alla barn med grillplats och picknickbord.

Alla entrébetalande privatbesökare erbjuds fri guidning på söndagar kl 14.00.

Öppettider

Mån-sön 11-16.

Priser

Barn 60.-
Vuxna 100.-
Familj 270.-(2+2)

Vägbeskrivning

Med bil från Stockholm eller Enköping: Tag E18. Sväng av mot Bålsta. Följ skyltning. Pendeltåg till Bålsta, skyltad promenadväg 1,6 km. Buss går från stationen som stannar bakom museet.

 

Kategorisering

 

Funktioner