Sök på turistmål.se:
 

Halmstads Turistbyrå

 Turistbyråer  |   Halmstad, Hallands län

 

Beskrivning

Välkommen till Halmstad!
Här har du nära till härliga stränder, djupa svampskogar och fina fiskevatten. Det är inte långt mellan golfbanorna och till såväl tåg som flyg är det i princip gångavstånd! Inte dumt med ett läge som vårt. I centrum känns det mesta nära och många gillar att shoppa här, inte minst när det är långlördag. Butiker varvas med restauranger och gallerier, och på kvällarna sjuder nöjeslivet i Roxettes och Gyllene Tiders hemstad.

Hög puls
Vill du aktivera dig, eller titta på, är möjligheterna många i denna idrottsmetropol, som blivit ett "golfens Mekka" med 13 banor. Här spelas bland annat fotboll, handboll och bordtennis på elitnivå. På Halmstadtravet tävlas det året runt med Sprintermästaren som den stora höjdpunkten.

Konstpaus
Utemiljön bjuder på många vackra och spännande skulpturer. Länsmuseet och de många gallerierna visar utställningar med svenska och internationella konstnärer. Kristi himmelsfärdshelgen öppnar konstnärerna sina ateljéer under Konstliv Halland. Den välkända Halmstadgruppen har sin egen hemvist på vackra Mjellby Konstmuseum, medan Fria Målarskolan borgar för återväxten.

Fånga dagen
Året runt bjuder Halmstad på upplevelser och evenemang - allt från konserter, film och föreläsningar, till sport, guidade vandringar och festivaler. Marinfestivalen & Baltic Sail är en höjdpunkt i juli och Internationella Gatuteaterfestivalen ger liv åt gator och torg i augusti. På teatern ges många konserter och föreställningar, bland mycket mycket annat...

Och är det rofylld tid du önskar mest, finns det många lugna vatten att simma i. Så vem du än är och vad du än vill göra...

Ta en paus - upplev Halmstad!


Foto: Ing-Marie Abrahamsson

Vägbeskrivning

RT 90
X=6286627 Y=1319316

SWEREF 99 TM
N: 6282879.4 E: 368751.1

WGS84
lat: N 56º 40 17.7\ long: E 12º 51 29.1\

 

Kategorisering

 

Funktioner