Sök på turistmål.se:
 

Skoklosters slott

 Museer  |   Håbo, Uppsalas län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Välkommen till Carl Gustaf Wrangels slott vid Mälarens vatten
Skoklosters slott är en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer.

Skimrande praktföremål och triviala ting, lyx och vardag fyller fältherrens bostad. Skoklosters slott är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de stora föremålssamlingarna gör Skoklosters slott till ett av Europas främsta barockslott.

I de omfattande samlingarna finns en mängd möbler, konsthantverk, textilier, vapen och böcker från 1600-talet. Därtill finns föremål från senare ägare under 17-, 18- och 1900-talen. Bättre än på de flesta ställen vet vi vilka som har tillverkat, brukat och beundrat de välbevarade inredningarna och föremålen.

På egen hand
Du har möjlighet att besöka slottets paradvåning på egen hand. Kunniga värdar finns på plats för att hjälpa dig till rätta och svara på frågor.

Guidad visning
Följ med på en guidad visning för att se fler av byggherren Carl Gustaf Wrangels många rum som t ex rustkammaren och den ofullbordade salen. En visning genom slottet tar dig på vandring i autentiska miljöer genom fyra hundra år.

Öppettider

Guidad visning:140 kr, dvs tillägg 40 kr på entrén

24 okt- 1nov, höstlovet, 28-29 november - första advent, påsken, lö & sö+ Kristi himmelsfärdshelg i maj, 11-16, juni-augusti dagl 11-17

Priser

Entré inklusive besök i Wrangelvåningen: 100 kr
•Guidad visning: tillägg 40 kr
•Barn och ungdom t o m 18 år fri entré
•Entré föreläsningar: 100 kr
Årskort (personligt): avser 12 månader med fri entré, 200 kr (enbart för SKO)
Öppet året runt för bokade grupper
Grupper är välkomna att boka visningar och andra arrangemang året runt både dag- och kvällstid.
Max 25 personer per grupp.

Vägbeskrivning

Skokloster ligger på en halvö i Mälaren mellan Stockholm, Uppsala och Enköping, nära Sigtuna och Arlanda.

GPS koordinater Skoklosters Slott

N 59° 42.337´, E 17° 37.341´

Med tåg och buss

Från Stockholm: Tag pendeltåget till Bålsta (sitt långt fram i tåget) och byt till UL-buss 311 mot Skokloster. Resan tar ca en timme och en kvart. Mer information om pendeltåget finns på www.sl.se. Busspriser och tidtabell hittar du på www.ul.se.

Från Västerås: Tag SJ-tåget till Bålsta och byt till UL-buss 311 mot Skokloster.
Mer information och tidtabell hittar du på www.sj.se

Från Uppsala: Tag UL-buss 895 mot Bålsta och stig av vid Yttergrans kyrka för byte till buss 311 mot Skokloster. Resan tar en timme och 40 minuter.
Mer information och tidtabell hittar du på www.ul.se

Med båt från Uppsala

Före biltrafikens tid var båt det vanligaste färdsättet till Skoklosters slott, men även idag finns det båttrafik till och från slottet. Från Uppsala kan man under sommarsäsongen välja mellan båtarna Carl Gustaf och Linnea. De går olika tider på dagen. Välj den du tycker är bäst!

Mer information och tidtabell
M/S Kung Carl Gustaf
M/S Linnéa

Med båt från Stockholm och Sigtuna

I Stockholm fortsätter Strömma med sina båtturer från Stadshuskajen till Skoklosters slott via Sigtuna.

De avgår onsdag till söndag kl 9.45, preliminär start 30 juni. Åk på en härlig dagstur genom det vackra Mälarlandskapet!

Mer information och tidtabell hittar du på www.stromma.se

Med bil

Från Stockholm: Tag E18 mot Oslo/Enköping, sväng av vid Bro till länsväg 269/263 och följ skyltningen mot Skokloster. Resan är sju mil och tar ca en timme. Ett annat alternativ är E4 norrut, avfart vid Märsta till länsväg 263 som går förbi Sigtuna vidare mot Skokloster och Enköping. Efter avfarten från 263 ut på Skohalvön väntar tolv km landsväg genom gammal kulturbygd kantad av runstenar och bördiga åkrar.

Från Uppsala: Följ Dag Hammarskjölds väg över Flottsundsbron, sedan gamla Stockholmsvägen till Vassunda. Tag av mot Sigtuna. I Österby vägskäl är det skyltat mot Skokloster, som ligger fem mil från Uppsala.

Från Västerås-Enköping: Tag E18 mot Stockholm, sväng av mot Skokloster vid avfarten i Bålsta och följ skyltarna. Avståndet från Bålsta är 28 km. Parkering finns bredvid kyrkan. Fordon kring slottet kan störa upplevelsen av miljön. Fråga gärna personalen om du önskar undantag från regeln.
Husbilar är välkomna att parkera på bussparkeringen.

 

Kategorisering

 

Funktioner