Sök på turistmål.se:
 

Älvdalens Turistbyrå

 Turistbyråer  |   Älvdalen, Dalarnas län

 

Beskrivning

Älvdalen är inte bara vild och vacker natur. Det är en levande bygd, med i högsta grad levande människor och levande kultur. Här finns gott om möjligheter att uppleva naturen, kulturen och det älvdalska livet.

Du kan njuta av tystnaden, lyssna till hästarnas frustande och höra knarret av slädens medar när du nerbäddad i tjocka fällar följer med våra forkörare på en resa tillbaka i tiden. Avsluta dagen i en eldpallkoja med att äta en kolbulle vid en sprakande brasa innan du bäddar ner dig i halmmadrassen för att sova.

Sträck ut i milslånga preparerade längdskidspår eller följ med på skotersafari genom vintriga landskap långt bortom pisterna och ta med isborren så att du kan prova fiskelyckan på någon av våra många sjöar.

Boka den flytande bastun, året om ankrad i ute i älven som aldrig fryser men där ett och annat isflak glider förbi och gör vinterdoppet lite mera spännande. Eller koppla av med ett bubbelbad i simhallen där du också hittar Sveriges nordligaste 50-meters bassäng.

En sak kan du vara säker på. Du kommer inte att ha några som helst problem att fylla dagarna med spännande innehåll.

För att besöka Älvdalen, med Sveriges sydligaste vildmark, behöver du inte åka långt. Mitt i Sverige hittar du denna unika natur och miljö där du kan andas ren luft, dricka vattnet direkt från bäcken, se spår från vilda djur, och njuta av tystnaden - endast fyra timmars bilfärd från Stockholm.

Ta kontakt med turistbyrån, på telefon 0251-410 10 eller maila alvdalensturistbyra@visitidre.se, så hjälper vi dig till ditt älvdalsäventyr.

 

Kategorisering

 

Funktioner