Sök på turistmål.se:
 

Plommondalen Park o Trädgård

 Parker och trädgårdar  |   Lindesberg, Örebros län

 

Beskrivning

På Ånäs Gård vill vi försöka skapa vårt eget paradis med hjälp av träd, växter och blommor i samspel med den omgivande naturen av björkdungar, ängar, Storån och sjön Råsvalen som ligger i hjärtat av Bergslagen.
Plommondalen Park och Trädgård är vår firma som består av ca 4 ha mark, varav 2 ha utgörs av park och trädgård samt ett vattenområde på 1800 kvm. Vår affärsidé är att ekologiskt odla växter och frukt till försäljning i en miljö som kan ge kropp och själ frid och harmoni. Vi tror att människan är en andlig och biologisk varelse som har behov av närhet och samspel med naturen för att kunna finna och lösa sina grundläggande existensiella frågor.
Vi köpte Ånäs Gård 2001, första sommaren planterades rosor, vilka i dag blivit drygt 60 olika sorter. 2002 anlades även en kryddträdgård på 10x10 m i form av ett solkors och våren 2003 planterade vi 400 plommonträd som det i dag återstår 350 av. 2005 var det dags för Rododendron och Azaleor som idag har blivit ett drygt 20-tal olika arter och hybrider. 2008 importerade vi drygt 200 kinesiska buskpioner som vi frilandsodlar och säljer. Vi har även planterat ett 30-tal magnolior och har de härdigaste sorterna till försäljning.
www.plommondalen.com
Vi kan även erbjuda dig en möjlighet att få dela vårt paradis under en helg eller några veckor.
www.bobra.info
På Ånäs Gård finns även en butik med konsthantverk till försäljning.
www.konst.info

Öppettider

Maj-September

Priser

Guidade turer 50:-/pers.
Efter överenskommelse.
Normalt Söndagar 15.00-16.30

Vägbeskrivning

Åk riksväg 50 mellan Lindesberg och Kopparberg, sväng av ner mot Storå. Åk förbi skola, coop-affär över Storån, första huset till höger och du är hos oss.

 

Kategorisering

 

Funktioner